Sjukhusen i väster, Sjukhusledning

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Gör skillnad varje dag.
Nu välkomnar vi en ny chefläkare till Sjukhusen i väster!

Vill du arbeta i en stödjande och rådgivande roll med fokus på patientsäkerhet och hög medicinsk kvalitet? Om du också har ett utvecklingsfokus ska du inte tveka att söka till oss!
I rollen som chefläkare rapporterar du till sjukhusdirektören och arbetar nära din chefläkarkollega och chefsjuksköterska i förvaltningen. Placeringsort för tjänsten är Göteborg, men arbetsställena kommer variera mellan våra fyra sjukhus i förvaltningen.

Arbetsuppgifter
I rollen som chefläkare ska du med din kompetens bistå de olika ledningsfunktionerna i förvaltningen i frågor som rör patientsäkerhet och medicinsk kvalitet. Syftet är att ständigt utveckla och förbättra vårdens säkerhet och kvalitet. Chefläkaruppdraget innehåller såväl proaktivt patientsäkerhetsarbete som utredning och anmälan av inträffad händelse. I rollen ansvarar du även för att ha mediala kontakter i samband med patientsäkerhetsfrågor.

Som chefläkare är du medicinsk rådgivare för förvaltningen och ingår i förvaltningsledningen tillsammans med din chefläkarkollaga och chefsjuksköterska. Tillsammans ska ni bidra till ett kontinuerligt fokus på systematiskt arbete med medicinsk kvalitet.

Som chefläkare har du ansvar för att bevaka att ett kontinuerligt systematiskt patientsäkerhetsarbete bedrivs utifrån lagstiftning och föreskrifter. Du ska exempelvis bistå vid medikolegala frågeställningar, besluta om och anmäla enligt lex Maria till IVO.

Tillsammans med chefsjuksköterskan samverkar du och stöttar verksamheter i analys, utredning, åtgärd och uppföljning av patientsäkerhetsrisker. Du är också en del av ett aktivt arbete med att förebygga vårdskador och att utveckla omvårdnadsarbetet. Vid behov initierar du och medverkar i patientsäkerhetsutbildningar och liknande.

Rollen kommer också att kräva ett utvecklingsfokus och driv i digitaliseringsarbetet och införandet av Millenium som gemensamt vårdinformationssytem i Västra Götaland. Det kommer att behövas ett tvärprofessionellt samarbete med vår utvecklingsstab och ett flertal andra funktioner i förvaltningen.

Som chefläkare i Sjukhusen i väster kommer du att samverka i nätverk med övriga chefläkare inom regionen.

Kvalifikationer
För tjänsten krävs flerårig arbetslivserfarenhet som specialistläkare/överläkare och tidigare ledar- eller chefsuppdrag. Du har tidigare bedrivit ledningsarbete inom hälso- och sjukvård samt förändrings- och utvecklingsarbeten.

Det är meriterande om du har forskningserfarenhet och har arbetat som chefläkare.

Dina personliga egenskaper bidrar till ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du har en god förmåga att analysera, utvärdera och följa upp. Du behöver också ha en god förmåga att hantera svåra konfliktsituationer. Du har en hög personlig integritet och kan hantera och stå bakom komplexa beslut.

Du har erfarenheter av tidigare patientsäkerhetsarbete med goda resultat. Du är också väl insatt i viktiga förutsättningar för god och säker vård och ser värdet med att arbete för en god patientsäkerhetskultur och att använda patienten som medskapare.

Som chefläkare har du en förmåga att vara lyhörd, kunna sätta dig in i och ge stöd i olika situationer. Du kan också på ett pedagogiskt sätt hålla i utbildningar, genomföra föredrag samt hålla ihop dialoger.

Du har en mycket god samarbetsförmåga och en förståelse av vikten av ett tvärprofessionellt arbete för att lyckas i uppdraget som chefläkare.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1906
Kontakt
  • Martin Rösman, sjukhusdirektör, 076-7922802
  • Malin Ramani, HR-strateg, 072-2373329
Facklig företrädare
  • Tommy Hanis, VGLF, 073-7202856, tommy.hanis@slf.se
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb