NU-sjukvården, Område I, Hematologi, hud och infektionssjukvård

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du vara med från början när vi öppnar ny avdelning med inriktning hematologi och infektionssjukvård 2024? Då är det dig vi söker!

Om verksamheten
Vår verksamhet består idag av vår hematologmottagning och dagvård som i dagsläget är belägen på Uddevalla sjukhus. Under 2024 kommer vi öppna ny avdelning i nybyggda lokaler på NÄL. Vi söker därför sjuksköterskor som vill vara med från början på avdelning 45 med inriktning hematologi/infektion.

Som sjuksköterska hos oss på vår vårdavdelning kommer du både att möta patienter med hematologiska sjukdomar och patienter med infektionssjukdomar. Vi erbjuder kvalificerad vård av patienter med hematologiska sjukdomar. Den större delen av patienter tas in akut och vi har en stor variation vad gäller vårdtider, diagnoser, behandlingar och ålder. Många av våra patienter har ett komplicerat vårdförlopp med ett akut insjuknande som kräver ett snabbt och adekvat omhändertagande. 

På hematologmottagningen och dagvården bedrivs utredning, behandling och uppföljning av patienter med hematologiska sjukdomar. Här tar vi emot patienter för planerade besök. 

På avdelning 27 vårdas i första hand isoleringskrävande patienter. Samtliga patientrum är enkelrum med isoleringsmöjligheter och har ingång utifrån. Många av våra patienter har ett akut insjuknande som kräver samarbete med övriga kliniker, MIG-team och IVA. Vi bedriver även utredning av oklara infektionstillstånd inklusive tropikmedicin.

Om tjänsten
Du kommer att vara placerad på avdelning 27 inför en avgång till avdelning 45 när lokalerna är färdiga under 2024. 

Vi erbjuder ett arbete med stor variation och utvecklingspotential. Här bedriver vi allt från akutsjukvård som gränsar till intensivvård, till palliativ vård. Vi arbetar mycket med medicintekniskt arbete så som olika centrala infarter, cytostatika- och antibiotikabehandling, blodprodukter samt andra intravenösa behandlingar. Hos oss får du en bred och djup kompetens i omhändertagandet av patienter med hematologiska sjukdomar såväl som infektionssjukdomar. 

Vi försöker i den mån det är möjligt ta hänsyn till individuella önskemål vad gäller schema och intresse. 

Vi kan erbjuda dig: 

  • Individuellt anpassad introduktion utifrån dina kunskaper och erfarenheter
  • Interna föreläsningstillfällen med fokus på hematologi
  • Kurs i hematologi 7,5 hp via Göteborgs Universitet
  • Cytostatikakörkort via Regionalt cancercentrum väst
  • Kliniskt basår för att ge dig som nyexaminerad sjuksköterska en bra start i arbetslivet
  • Möjlighet att läsa vidare till specialistsjuksköterska i onkologi med utbildningsbidrag
  • Möjlighet att ingå i mentorskap

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av infektionssjukvård/hematologi, akutsjukvård, samt palliativ vård.

Då vi arbetar i team ställs stora krav på samarbetsförmåga, helhetssyn och flexibilitet. Du är engagerad och har en vilja att utvecklas inom din profession. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Annonsen avser en tillsvidaretjänst på 80%.
Nattjänstgöring. 

Vi intervjuar löpande under hela ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80 %
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1791
Kontakt
  • Magnus Ericsson, Vårdenhetschef, 010-4350451
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, vxl.0104350000
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb