Skaraborgs Sjukhus, Verksamhetsområde 1, BUP Läkare

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

BUP Skaraborg söker nu specialistläkare med specialuppdrag.

Arbetsuppgifter
Ditt primära uppdrag som specialistläkare inom barn och ungdomspsykiatrin innebär ordinarie kliniskt arbete på våra mottagningar. Du ansvarar för patienternas vård och behandling och till din hjälp har du övriga professioner i teamet. Förutom sedvanligt läkararbete på våra mottagningar vill vi att du aktivt deltar i vårt utvecklings- och utbildningsarbete. I arbetet med att utveckla våra patientprocesser är läkarkompetensen en mycket viktig del.

Du kommer i din roll också handleda våra ST-läkare, randande ST-läkare, AT-läkare och kandidater. I arbetet ingår även dagbakjoursarbete.
Förutom mottagningsarbete har du, efter överenskommelse, möjlighet att kunna arbeta på distans viss del av din arbetsvecka.

Utökat uppdrag
Det utökade uppdraget innebär rollen som medicinskt ledningsansvarig läkare. Uppdraget som medicinskt ledningsansvarig läkare handlar om ett övergripande ansvar för frågor kopplade till enhetens medicinska verksamhet och leda den medicinska kvalitetsutvecklingen.
Arbetsuppgifter som ingår i uppdraget är till exempel frågor kring medicinska rutiner, medicinsk säkerhet, övergripande ansvar för avvikelsehantering samt deltagande i BUP:s Samordningsråd, Medicinskt råd på SkaS och i olika processarbeten.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som är specialist i barn- och ungdomspsykiatri. Du behöver ha en bred bas inom specialiteten. Önskvärt är att du har en djupare kunskap i neuropsykiatri. Du förväntas tycka om att arbeta i team. Bakjourskompetens krävs, är du nybliven specialist ser vi till att du får stöd i bakjoursarbetet. 
För att trivas hos oss ska du vara bekväm i att arbeta i en stor organisation såsom Västra Götalandsregionen och du behöver leva upp till verksamhetens värdegrund som genomsyras av tillit, trygghet, förståelse och ansvar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om oss
Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) i Skaraborg är del i verksamhetsområde Vo1 där barn- och kvinnosjukvård samt barn- och ungdomspsykiatri ingår. BUP Skaraborg har ansvaret för den specialiserade barn- och ungdomspsykiatrin. Vår verksamhet består av två öppenvårdsmottagningar, BUP Skövde och BUP Mariestad. Till verksamheten hör även BUP akutansvar och mellanvård som har hela Skaraborg som upptagningsområde.

Läkargruppen inom verksamhetsområdet är organiserat som en egen enhet med läkarchef.

Villkor
B-körkort är ett krav

Tjänsten är på heltid men vi är öppna för diskussion kring arbetstidens förläggning.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. 

Övrigt

Intervjuer sker löpande under rekryteringstiden.

Vi kontrollerar alltid brotts- och belastningsregistret innan anställning, utdraget beställs av arbetsgivaren.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% alt. enligt överenskommelse
Ort Skövde och Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1701
Kontakt
  • Linda Ståhlberg Enhetschef BUP läkare, sem v 30-33, 072-2033456
  • Pablo Alvarez Jimenez, Medicinskt ledningsansvarig, 072-2001832
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, 0500-431000vxl
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb