Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Prövningsenhet barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Prövningsenhet barn är landets första och största kliniska forskningsenhet för barn. Enheten har som uppdrag att stötta forskning inom alla verksamheter som behandlar barn lokalt på Drottning Silvias barnsjukhus (DSBS) samt regionalt, nationellt och internationellt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig ett spännande och omväxlande arbete i en pediatrisk forskningsnära miljö, där din insats kan möjliggöra tillgången till nya behandlingar. För tillfället genomförs studier av nya läkemedel, det allra senaste inom genterapi samt flertal akademiska samverkansstudier inom Sverige och EU.

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef har du ett ansvar för såväl personal, ekonomi, miljö och arbetsmiljö men du ska även driva och fortsätta att utveckla en pediatrisk forskningsmiljö där fokus är nytänkande och engagemang.

Som enhetschef arbetar du aktivt tillsammans med övriga chefer inom ditt verksamhetsområde, men även med chefer inom alla verksamhetsområden på DSBS. Vi värdesätter vårt teamarbete högt. Du kommer representera enheten i ledningsgruppen på Barncancercentrum.

Du kommer stödja din multidisciplinära personal som jobbar lokalt men även nationellt övergripande, då vi är aktiva i flertal EU-projekt. Du kommer stödja din personal som är delaktig i alla faser av en klinisk prövning, från prövningsdesign och protokoll till kliniska prövningsrapporter.

Du kommer att ha kontakt både med interna och externa samarbetspartners både inom akademin och läkemedelsindustrin. 

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som har relevant utbildning på universitetsnivå inom vård, medicin eller naturvetenskap. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Du ska ha chefserfarenhet sedan tidigare samt flerårig arbetslivserfarenhet inom life science och arbete med kliniska prövningar. Du ska ha god vana att arbeta med regelverk, SOP:ar samt GCP som styr det kliniska prövningsarbetet. Du ska ha lätt att uttrycka dig i tal- och skrift (svenska och engelska) samt vana från projektledning.

Meriterande men inget krav:

 • Erfarenhet från andra forskningsenheter
 • Erfarenhet att hantera stora EU-projekt
 • Erfarenhet i en supportra en sponsor i globala kliniska prövningar.
 • Erfarenhet av pediatriska kliniska prövningar.
 • Erfarenhet från barnområdet.

Vem är du:

 • Du har en god analytisk förmåga och erfarenhet av strukturerat arbete, såväl självständigt som med kollegor
 • Du är en utåtriktad och positiv person med starkt driv och uthållighet
 • Du har en god förmåga att informera och utbilda
 • Du kan inspirera, motivera och engagera andra
 • Du trivs med ständig utveckling och jobba nära verksamheten
 • Du är flexibel och är bra på att prioritera
 • Du bidra till förbättring och utveckling, både i de specifika projekten, interna rutiner och processer 

Vi söker dig som brinner för ledarskap med vilja att utveckla och driva förändring.

Du är en engagerad, handlingskraftig och inspirerande ledare som har förmåga att se helheten. Du kan motivera dina medarbetare och även stödja och coacha dem. Du är lojal mot verksamheten och fattade beslut. Du har ett kommunikativt sätt som gör att du kan förmedla mål, visioner och även omsätta dem till konkreta planer och tankar. Du leder och fördelar arbetet inom ditt ansvarsområde.

Du förväntas ha ett nära samarbete med övriga chefer inom DSBS. Då dina medarbetare är utlokaliserade på flera platser ställer det stora krav på din kommunikativa förmåga att nå ut och dessutom vara en närvarande chef.

Vi söker dig som idag jobbar som chef och har en bred erfarenhet av kliniska prövningar.

Vi arbetar med en hög nivå av service till alla våra samarbetspartners och förväntar oss detsamma av dig. Vi är övertygad att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Därför kommer dina personliga egenskaper vägas in vid tillsättande av den här tjänsten.  

Hör gärna av dig så berättar vi gärna mer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1601
Kontakt
 • Tf-Enhetschef, Eva-Lena Pommer, 0765668699
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Malin Bergander, 076-9402898
 • SACO, Fanny Zetterlund, 073-4202742
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb