Fastighet, stöd och service, Förvaltningsstab HR


HR-enheten på Fastighet, stöd och service bestående av totalt 16 personer inklusive HR-chef, söker nu en HR-koordinator som vill vara en del av vårt team. Enheten består av HR-partners, HR-strateger, HR-specialister och HR-koordinator. Här får du möjlighet att utvecklas i din roll tillsammans med oss!  

Tjänsten är placerad i centrala Göteborg på Regionens hus där vi sitter i moderna aktivitetsbaserade lokaler.  

Arbetsuppgifter  

Som HR-koordinator erbjuds du ett självständigt och varierat arbete. En av dina löpande arbetsuppgifter är att hantera anställningsunderlag och LAS-administration, där du är vår expert, och utvecklar kollegor och chefers kompetens inom dessa områden. Som HR-koordinator är du kontaktperson för ca 150 chefer inom förvaltningen, samt för dina kollegor på HR-enheten inom dina områden. I rollen ingår även att hantera inkommande ärenden i vår funktionsbrevlåda för HR-enheten där du säkerställer att ärendena blir besvarade på ett effektivt och korrekt sätt. 

Vidare kommer du att samarbeta nära med våra två strateger inom arbetsrätt/lön respektive arbetsmiljö och hälsa. Det innebär att du kommer att delta i förberedelser inför planerade möten och utvecklingsaktiviteter samt uppföljning. I arbetet kommer du att ta fram underlag och statistik, analysera denna samt presentera data på ett lättförståeligt sätt. Du kommer även att vara vår förvaltnings representant inom dina områden i vissa VGR-övergripande forum. I rollen ingår även att vara kontaktperson för friskvårdsfrågor, gåvor, uppvaktning samt för vår gratifikationsprocess.  

Kvalifikationer  

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom HR, alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har mycket god IT-vana och har lätt för att arbeta i och lära dig nya system, och du har god vana av att arbeta i Officepaketet med tyngdpunkt och hög kompetens i Excel.  För att lyckas i rollen ser vi att du har tidigare arbetslivserfarenhet inom HR där du tidigare arbetat med administration, statistikunderlag och analys. Det är meriterande om du har erfarenhet inom områdena arbetsmiljö, arbetsrätt och lönebildning.  

Då rollen innebär mycket nära kontakt med både chefer och kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och kunna uttrycka dig mycket väl på svenska i både tal och skrift. Då du i din roll kommer att arbeta med flera processer parallellt är det viktigt att du är strukturerad och uthållig samt har förmågan att prioritera. Du är proaktiv och tar egna initiativ för att lösa arbetsuppgifter. Vidare ser vi att du har lätt för att förstå och identifiera mönster och trender i data, och du har med fördel tidigare arbetat med framtagande och analyser av statistik. Du har en mycket god numerisk och analytisk förmåga. 

Har du tidigare erfarenhet av att ha arbetat i personalsystem såsom Heroma, eller med verktyg för att visualisera data är detta meriterande.  

Vårt erbjudande  

Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete där du tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Vi värnar om balans mellan arbete och fritid och erbjuder distansarbete ett par dagar i veckan när verksamheten tillåter.  

Rekryteringsprocessen  

Vi använder oss utav tester som en del i urvalsprocessen.  

I denna process efterfrågar vi inget personligt brev. Du kommer i stället att få besvara ett antal frågor där du ombeds beskriva dina erfarenheter. Urval görs baserat på de svar som bäst matchar profilen. Vi ber dig därför att inte ladda upp något personligt brev i samband med att du registrerar din ansökan.  

Intervjuer är planerade till 22/4, 24/4 samt 26/4 så gör gärna en markering i din kalender redan nu.  

För frågor som rör tjänsten, kontakta rekryterande chef, Marianne Päämaa. För frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Lina Persson.   

Varmt välkommen med din ansökan senast den 10 april. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1502
Kontakt
  • Marianne Päämaa, HR-chef, 0738005461
  • Lina Persson, HR-koordinator, 0700206526
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-04-10

Tillbaka till lediga jobb