NU-sjukvården, Område I, Ambulansverksamhet, Ambulansen Dalsland Norra

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Ambulansen Dalsland norra
Ambulansverksamheten i NU-sjukvårdens regi organiseras i sex delområden: Bohus norr (Tanum, Strömstad och Kungshamn), Bohus väst (Munkedal, Hallinden och Lysekil), Dalsland norra (Åmål och Bengtsfors), Dalsland södra (Mellerud, Dals Ed och Färgelanda), Trestad väst (Uddevalla och Henån) samt Trestad öst (Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet).

Vårt uppdrag är att bedöma och hänvisa till rätt vårdinstans och vid behov vårda och transportera patienter. En viktig del i vårt arbete är att alltid behandla patienter, anhöriga, kollegor, arbetsledning och andra samverkande aktörer utifrån ett positivt förhållningssätt och med fokus på respekt och empati. 

På Ambulansen Dalsland norra arbetar 28 personer, fördelat på stationerna i Åmål och Bengtsfors. Vi bemannar två dygnsbilar, en dagbil och en single responder. Ambulansen Dalsland Norra har en utmanande geografisk placering med 10 mil till akutsjukhus vilket ställer speciella krav för både personalens arbetsmiljö och också förutsätter en välutvecklad samverkan med övriga vårdinstanser i samhället.

Kvalifikationer
För att tjänstgöra som ambulanssjukvårdare ska du ha lägst undersköterskekompetens med påbyggnadsutbildning inom ambulanssjukvård 20 eller 40 veckor. Du ska ha godkänd utryckningsförarutbildning. Har utbildningen genomförts utanför NU-sjukvården görs en individuell bedömning.

Du ska ha god fysisk kapacitet. Tester ingår i rekryteringsprocessen. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet, flexibilitet, förmåga att arbeta självständigt och social kompetens.

Körkortsklass C1 är krav.

Arbetstid
Arbetstiden är förlagd enligt individuella schema med tjänstgöring både dagtid, natt och helg.

Övrigt
Tjänsten avser ett vikariat på 6 månader med möjlighet till förlängning.
Intervjuer och tester kommer att ske kontinuerligt under ansökningsperioden.
Placeringsort: Åmål och Bengtsfors.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Åmål/Bengtsfors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1416
Kontakt
  • Anna Blom, Avdelningschef, tfn.079-5548700
Facklig företrädare
  • Kommunal, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb