Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Palliativa sektionen

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Palliativa sektionen har ansvar för patienter i det egna hemmet i behov av specialiserad palliativ vård. I sektionens medicinska uppdrag ingår även läkarinsatser på Göteborgs tre hospice. Palliativ konsultverksamhet ingår även i läkargruppens uppdrag.

Inom sektionen finns också Palliativt Centrum som är vår enhet för utbildning, utveckling och forskning.

Vården i hemmet bedrivs i dag i två olika organsiationer. Inom upptagningsområdet finns PRT (palliativt resursteam) och i ett stadsområde i Götebrog har ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) startat. Planen är att på sikt utveckla ASIH för hela upptagningsområdet.

Vårt erbjudande

Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter. Palliativ Medicin är sedan 2015 en tilläggsspecialitet, studierektor finns på sektionen. Du förväntas delta i undervisning/fortbildning av studenter och kollegor i palliativ medicin samt i utvecklingsarbete inom Palliativt centrum. Sektionens utbildningsuppdrag kommer att öka.

Arbetsuppgifter

Arbetet är fritt, stimulerande och bedrivs under stort personligt ansvar, samtidigt som kärnan är teamarbete. Vården ska med lyhördhet och omtanke anpassas efter patientens behov. Grunden är självbestämmande och delaktighet för patient och närstående. För närvarande är vi cirka 20 specialistläkare med skilda specialiteter som bakgrund. Du ska fungera i teamarbete såväl som i konsultfunktion. Arbetet innefattar framförallt hemsjukvård. 

Om dig

Vi söker dig som är specialistutbildad inom en klinisk specialitet. Alternativt innehar en ST-tjänst inom en klinisk specialitet och som vill dubbelspecialisera dig i palliativ medicin. Du har god förmåga att leda och samarbeta i team liksom att arbeta självstädigt och fatta egna beslut. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/767
Kontakt
  • Sektionschef, Hans Gunnarsson, 076-7841790
  • Studierektor, Åsa Dahlström Johansson, 076-9469865
  • VÖL, Tove Eneljung, 076-7841710
Facklig företrädare
  • SACO, Lena Mortensen, 072-2063349
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb