Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 7, Reumatologi

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Detta är en kombinationstjänst som innebär att du kommer tjänstgöra 50% på Reumatologen och 50% på Strokeenheten och Neurologiavdelningen. Denna integrering ger möjlighet till engagemang och delaktighet i att utveckla samarbetet mellan öppenvård och slutenvården.

Sjukskötersketjänsten utgår från reumatologen i Skövde. Reumatologiverksamheten bedrivs i öppenvård, vi har en mottagningsenhet samt en dagvårds- och infusionsenhet. I enhetens team ingår läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, medicinsk sekreterare, sjukgymnast och arbetsterapeut. På mottagningen arbetar sjuksköterskorna med att ge infusionsbehandling, telefonrådgivning, teambesök, läkemedelsinformation och stickteknik. Vi är en enhet med korta beslutsvägar och vi arbetar flexibelt och hjälps åt.  

Strokeenheten och Neurologavdelningen arbetar i team kring patienten, från det urakuta omhändertagandet när patienten kommer in med ambulansen, utredningar och till den rehabiliterande fasen, uppföljning på mottagning eller kanske i hemmet samt med patienter i livets slutskede. Vi har ett uppskattat och väl inarbetat arbetssätt där vi arbetar nära läkare, sjuksköterska, undersköterska, logoped, tandhygienist, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av arbete på Skaraborgs Sjukhus. Då arbetet på mottagningen är självständigt behöver du vara trygg och säker i din roll som sjuksköterska, erfarenhet av reumatologiska sjukdomar och dess behandlingar är meriterande.                                                        

Avdelningsarbetet kräver att du har förmåga att arbeta i team, kunna växla mellan olika arbetsuppgifter och tempo samt kunna hantera rak kommunikation som kan krävas i akuta situationer. Du ska vara ansvarstagande, ha ett gott patientbemötande samt en god förmåga att samarbeta med andra. Som sjuksköterska bidrar du till en god omvårdnad och en vård av hög kvalitet med fokus på patientsäkerhet.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska, har du specialistkunskap är det värdefullt men inget krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och en vilja och ett intresse av att se möjligheter. Med tanke på det integrerade arbetssättet är även flexibilitet en stor tillgång.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Kliniskt basår är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I Kliniskt basår ingår introduktionsdagar, handlednings- och utbildningsdagar samt hospiteringsdagar.
Syftet med Kliniskt basår är att skapa bra förutsättningar för nyutexaminerade sjuksköterskor att stärka sina teoretiska kunskaper och praktisera färdigheter samt växa in i sin nya profession.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/520
Kontakt
  • Ulrika Almgren, enhetschef, 0724-501522
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0500-431936
Publicerat 2024-01-30
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb