Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykosmottagning Hisingen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Inom Psykiatri Psykos finns all psykosvård för hela Göteborg med kranskommuner samlad. Slutenvård, mellanvårdsfomer samt öppenvård finns inom verksamhetsområdet. Vi ger en kunskapbaserad vård med fokus på hög patientsäkerhet. Inom forskning, utbildning och utveckling arbetar vi i nära samarbete med Sahlgrenska akademin vid Göteborgs Universitet.

Psykosmottagning Hisingen är en öppenvårdsenhet som har Hisingen och Öckerö kommun som upptagningsområde.Vi tar emot patienter med psykosproblematik med varierande funktionsnivå. Vi arbetar utifrån vårdprogrammet R-ACT (resursgrupps-ACT), vilket innebär att alla patienter får en case-manager som ansvarar för och samordnar vård- och behandlingsinsatser. Med utgångspunkt från patientens individuella behov är mottagningens målsättning att genom tillgänglighet, flexibilitet och ett nära samarbete medpatientens nätverk, såväl professionella som icke-professionella, stödja patienten i det dagliga livet.

På enheten finns specialistläkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, kuratorer, psykologer, skötare och sekreterare.

Vad erbjuder vi dig?

Vi kan erbjuda arbete i ett välfungerande psykiatriskt team där du får möjlighet att ägna dig åt spännande, varierande, utvecklande och meningsfulla arbetsuppgifter. Du ingår också i en trevlig och kompetent psykologgrupp inom verksamheten, som träffas regelbundet för möten, handledning och olika förbättringsprojekt. Som ny i verksamheten kommer du också erbjudas mentorskap från en erfaren psykolog.

Arbetsuppgifter

Som psykolog bistår du med psykologiska bedömningar samt står för individuella behandlingsinsatser på din mottagning. Olika behandlingsinsatser i grupp erbjuds också på din mottagning, där du som psykolog är med och bidrar. En annan viktig arbetsuppgift är neuropsykologiska undersökningar som ligger till grund för förståelsen för patientens kognitiva förmåga, men också används för att besvara diagnostiska frågor eller för att bättre kunna anpassa insatser. Du kommer bidra med din psykologiska kompetens i teamet och har handlednings- och utbildningsuppdrag i verksamheten. I arbetet ingår samverkan såväl inom den egna verksamheten som med externa verksamhetsområden/myndigheter.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet och intresse av psykiatriskt arbete, såväl behandlingsarbete som neuropsykologiskt undersökningsarbete och diagnostik. Vi ser gärna att du har särskild erfarenhet från behandlingsarbete utifrån KBT-metodik och utbildning i KBT.

Som person är du engagerad, ambitiös, ansvarstagande, flexibel och trivs med att arbeta i team samtidigt som du har förmåga att planera och driva ditt arbete på ett självständigt sätt. Vi ser gärna att du stimuleras av att arbeta med komplexa frågor och har ett genuint intresse för problemlösning av blandad karaktär. Vi har en strävan att utvecklas och bli bättre och önskar att du delar den inställningen.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/350
Kontakt
  • Enhetschef, Maria Persson, 0707808888
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Erik Myhrman, 031-3437804
Publicerat 2024-01-24
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb