Konsulttjänster, Säkerhet & beredskap, miljö & mobilitet

Konsulttjänster är en intern konsultorganisation inom Västra Götalandsregionen som erbjuder tjänster till alla regionens verksamheter inom olika kompetensområden; säkerhet, miljö, projekt- och förändringsledning, verksamhetsutveckling, HR, kommunikation och administration. Med stort engagemang och hög samlad kompetens bidrar våra 95 medarbetare till regionens utveckling genom att avlasta, stödja och utveckla kärnverksamheten.

Om arbetet
I arbetet som säkerhetskonsult inom säkerhet och beredskap kommer du arbeta som internkonsult för regionens alla verksamheter. Det är ett variationsrikt arbete med stora möjligheter till utveckling, hos en stor arbetsgivare med mycket bred verksamhet. Här får du möjlighet att växla mellan strategiska och operativa uppdrag. Du blir en del av vår konsultenhet, och en viktig del av Västra Götalandsregionens säkerhetsarbete som är högt prioriterat!

I rollen som säkerhetskonsult kommer du att vara med att stödja, utveckla och genomföra uppdrag inom våra förvaltningars systematiska säkerhetsarbete.

Exempel på uppdragsområden kan vara:

  • Metodstöd och projektledning eller genomförande i verksamheternas arbete med säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner
  • Införa eller ta fram förslag på säkerhetsåtgärder inom fysisk säkerhet, personalsäkerhet samt informationssäkerhet.
  • Stöd i verksamhetens arbete med kontinuitetsplanering

Konsultenheten består idag av ett engagerat team med bred kompetens inom flera professioner och olika bakgrunder. Vi tar stort ansvar och ser värdet av att stötta varandra. Lärande och kompetensutveckling är högt prioriterat för att utveckla oss som individer och vårt uppdrag.

Om dig
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning alternativt motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har god och bred erfarenhet av säkerhetsarbete så som exempelvis personalsäkerhet, fysisk säkerhet och informationssäkerhet. Du har arbetat tidigare med arbetsuppgifterna ovan och är väl bekant med säkerhetskyddslagstiftningen och LEH. Det är ett plus om du har erfarenheter av säkerhetsskyddad upphandling som också kan bli aktuellt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av konsultativt arbete.

Som person är du är trygg och välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Du trivs med att växla mellan olika arbetsuppgifter och uppdrag och kan omprioritera vid behov. Vi tror att du har en god analytisk och pedagogisk förmåga och bidrar till ett gott samarbetsklimat i dina uppdrag.

För tjänsten krävs en mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Rekryteringsprocessen
I denna process kommer vi inte att läsa några personliga brev. Istället för ett personligt brev, kommer du att få besvara ett antal frågor där du får beskriva dina erfarenheter. Var så utförlig du kan i dina svar. Vi ber dig därför att endast ladda upp ditt CV när du registrerar din ansökan.

Vi planerar att genomföra intervjuer den 23/2, 26/2 och 28/2, så sätt gärna av dessa datum i din kalender när du skickar din ansökan. 

För frågor som rör tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef, Lars Berko. För frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du Malin Connant. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 18 februari!

Övrigt
Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass vilket kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll kan genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/136
Kontakt
  • Lars Berko, enhetschef, 0700-824581
  • Malin Connant, HR-specialist, 0725-030552
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision , 0734-445330
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-02-18

Tillbaka till lediga jobb