Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning öster

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neuropsykiatrimottagning Öster är en del av Västra Götalandsregionen. Vi arbetar med allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. I fokus är en lättillgänglig och kö-fri vård med hög patientsäkerhet. Som medarbetare, forskare och student erbjuds du den stora organisationens rika valmöjligheter, många intressanta projekt med inriktning mot framtidens sjukvård samt en tydlig profil mot klinisk forskning.

Neuropsykiatrimottagning Öster är en av två neuropsykiatriska mottagningar inom verksamhetsområde Psykiatri Affektiva. Psykiatri Affektiva är Sahlgrenska Universitetssjukhusets största psykiatriska verksamhet med totalt sju öppenvårdsenheter som alla arbetar diagnosspecifikt. De neuropsykiatriska mottagningarna utreder och behandlar ADHD och psykiatrisk samsjuklighet i ångest- och depressionssjukdomar och har även ett utredningsansvar för autism.

På Neuropsykiatrimottagning Öster har vi för närvarande cirka 3000 aktiva patienter. På mottagningen finns sammantaget 11 psykologtjänster fördelade på fyra team. Som psykolog hos oss arbetar man med utredning av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, samt med grupp- och individuella behandlingar riktade både mot neuropsykiatrisk problematik och svårare affektiv samsjuklighet. Psykologgruppen har mycket gemensamt arbete och ett par forskningsprojekt som håller på att starta upp. Vi är stolta över att vara en av mycket få offentligt drivna mottagningar i landet som håller vårdgarantin både då det gäller utredningar och behandlingar. Sammantaget är vi lite drygt 60 medarbetare. Vår arbetsplats präglas av hög professionalitet och öppet klimat. Vi strävar alltid efter kvalitetsförbättringar och att upprätthålla banden till universitet och forskning.    

Detta erbjuder vi dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande, varierat och utvecklande arbete med goda möjligheter till lärande.

Arbetsuppgifter. 

Arbetet som psykolog hos oss i ett av våra NP-team kräver att du har en förmåga att känsligt bemöta enskilda patienter samt tycker om att fundera kring differentialdiagnostiska frågeställningar. I utredningsarbetet arbetar vi framförallt med sambedömningar - dvs. att man genomför utredningarna tillsammans med en läkare eller en annan psykolog. Detta ställer krav på din samarbetsförmåga, men är också en modell för inlärning om du ännu inte har så stor erfarenhet av utredningsarbete. Även gruppbehandlingarna görs tillsammans med antingen en annan psykolog eller en arbetsterapeut eller sjuksköterska. Det är därför bra om du tycker om att arbeta med grupper (Safren, DBT-inspirerad färdighetsträning, UP-grupp). Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av psykologarbete med vår målgrupp, antingen behandling eller utredning. I psykologgruppen på mottagningen har vi skapat två olika inriktningar; en inriktning där man arbetar mer med individuell behandling och en inriktning där man arbetar mer med individuell neuropsykiatrisk bedömning. Vi söker nu en psykolog som har ett större intresse för individuell behandling. Där är vårt uppdrag för närvarande att ta hand om svårare samsjuklighet i ADHD och depression/ångest eller PTSD.  

Vi arbetar mycket med systematiska förbättringsarbeten och har dessutom påbörjat ett par forskningsprojekt på mottagningen. Ett intresse för forskning och kvalitetsutveckling är därför en fördel.

Vi värnar om ett gott arbetsklimat på mottagningen. Detta bygger på ett stort engagemang, en positiv grundinställning och en god kollegial gemenskap, vilket ställer krav på samarbetsförmåga och sociala kompetens. Du skall ha god kommunikativ förmåga och med lätthet kunna uttrycka dig i tal och skrift. Vi vill också att du har datorvana och förmåga att snabbt lära dig nya IT-system.

Om dig

Förmåga till samarbete och strukturerat behandlings- och utredningsarbete. 

Förmåga till reflektion kring differentialdiagnostiska avvägningar.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-01 Eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6092
Kontakt
  • Joel Danielsson, Enhetschef, 0768-815514
Facklig företrädare
  • SACO, Gunilla Rehn, 073-6601449
  • Sveriges Psykologförbund, Anders Ordqvist, 010-4414543
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb