Västtrafik, Affärsenheten tåg, spårvagn, Spårvagn

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en vikarierande fordonskontrollant för arbete med löpande fordonskontroller i syfte att förbättra kvalitén och komforten för våra kunder i hela Västtrafiks område.

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

 

Rollen

I rollen som fordonskontrollant arbetar du med att kontrollera kvalitén i vårt erbjudande till kund kopplade till fordonen i våra trafikavtal. Arbetet innebär att genomföra fordonskontroller med syfte att säkerställa kvaliteten och förbättra komforten för våra kunder. Arbetet utförs tillsammans med en kollega eller på egen hand och utförs till stor del ute i trafikmiljö och ombord på fordon under färd. Du har i ditt arbete mycket kontakt med förare och kunder. I arbetet ingår även administrativt arbete med planering, rapportering, uppföljning och utveckling genom samverkansgrupp, förbättringsteam och användarförening för fordonsdatabasen.

 

Västtrafik som arbetsplats

Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder stabilitet och goda förmåner.

 

Vem är du?

Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

Vi söker en professionell ambassadör med intresse för kollektivtrafikfordon. Du har förmåga att hålla ett effektivt tempo i arbetet utan att tappa det goda kundmötet. För att lyckas i ditt arbete har du en mycket god planeringsförmåga och kan planera och prioritera arbetet utifrån geografi, linjesträckningar och var fordonen befinner sig. Arbete i fordonsmiljö kräver att du har ett säkerhetstänk, utanför, omkring och ombord på fordonen. Du arbetar självständigt, tar initiativ och kan göra avväganden när det är läge att involvera affärsavdelningarna. Det innebär att det är viktigt att du har förmåga att se helheten, är kommunikativ och har en hög social kompetens.

 

Kvalifikationer

Du har erfarenhet från kollektivtrafik, fordon och av service och kundkontakter. Tjänsten kräver B-körkort.                                                         

 

Villkor och ansökan

Tjänsten är ett vikariat på 100% t.o.m. 2024-06-30 och som eventuellt kan komma att bli förlängt. Tjänsten är placerad och utgår från Göteborg och resor i hela regionen förekommer. För att få ihop planeringen tidsmässigt och geografiskt förekommer arbete utanför kontorstider (8-17) samt vid arbetstoppar förkommer visst arbete på helger.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef niclas.olsson2@vasttrafik.se.

Varmt välkommen in med din ansökan senast 2023-09-27. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5686
Kontakt
  • Niclas Olsson, niclas.olsson2@vasttrafik.se
Publicerat 2023-09-05
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb