Närhälsan Sannegården vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

På Närhälsan Sannegården vårdcentral arbetar vi med allt från förebyggande hälsoarbete till akut omhändertagande. Vårdcentralen är vackert belägen i hjärtat av Göteborgs Hamninlopp i mycket moderna luftkonditionerade lokaler. Idag är vi ca 25 personer i olika yrkesgrupper som arbetar på vårdcentralen och har ca 9 500 listade personer i alla åldrar. Vi arbetar aktivt med att utveckla verksamheten med ständiga förbättringar, där alla är delaktiga. Vi har därför täta APT:n och proffesionsmöten där vi gemensamt arbetar med och följer upp pågående projekt. 

Vårdcentralen erbjuder distriktssköterskemottagning, BVC, mottagningar för diabetes, astma/KOL, rökavvänjning, hypertoni, äldre- och demensvård. Vi har en rehabkoordinator och vårdplaneringssköterska samt ett psykosocialt team bestående av psykolog och vårdsamordnare. I samma lokaler finns även Närhälsan Sannegården Rehabmottagning. Detta medför enkla kommunikationsvägar och möjligheter till enkla samarbeten.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan: Fördelar och förmåner

Om arbetet

Tjänsten som är delad mellan BVC och vårdcentralen innefattar rådgivning och medicinska bedömningar via telefon eller på mottagningen. Arbetet på vårdcentralen är omväxlande med hög grad av självständigt arbete och arbetstakten måste anpassas efter stunden.

I arbetet på BVC följer barn med vårdnadshavare från nyfödd till dess att skolhälsovården tar vid. Du har en central roll i att möta familjernas behov, göra medicinska och omvårdnadsmässiga bedömningar och prioriteringar. Du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande både via telefon, hembesök, digitala vårdmöten och på mottagningen. Vi har ett nära samarbete med Folktandvården kring de små barnens tandhälsa och har genom det förbättrat tandhälsan i vårt område markant.

Du kommer bland annat arbeta med hälsokontroller, vaccinationer och föräldragrupper. Patientgruppen är barn 0-6 år med familj. Samarbete sker i tvärprofessionella team på vårdcentralen och samverkan sker även med externa vårdaktörer såsom förskola. skola, familjecentral och specialistsjukvård. Att utbilda framtidens kollegor är en viktig och givande del av vårt uppdrag, därför ingår även handledning av studenter som del i din roll på vårdcentralen.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till Distriktssköterska eller Barnsjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med barn och unga, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad.

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga kontakter. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden; Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Resor i tjänsten förekommer, B-körkort erfordras.

Intervjuer på vårdcentralen planeras att hållas löpande.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5400
Kontakt
  • Sari Siirilä, vårdcentralchef, 0736-244051
Facklig företrädare
  • Therese de Don, Vårdförbundet, 0700-823646
Publicerat 2023-09-13
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb