Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Kardiologi, Avdelning 13

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi erbjuder

Ett utvecklande och stimulerande arbete i en spännande verksamhet med inriktning mot planerad kardiologisk utredning, behandling och intervention.

Du får bli en del i vårt team av kollegor där vi har ett öppet och hjälpsamt arbetsklimat. Vi är några som jobbat länge och har lång erfarenhet medan andra är lite mer nya och har färska kunskaper. Tillsammans utvecklas vi och lär av varandra.

Vi erbjuder dig individuell introduktion under minst fyra veckor. Inom verksamheten finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Våra instruktörer på kardiologen erbjuder kontinuerligt både teoretisk och praktisk utbildning. Via Utvecklingscentrum har du möjlighet att läsa kurser inom Hjärtsjukvård på högskolenivå. Där erbjuds även en specialistutbildning med inriktning mot Kardiologisk omvårdnad.

Vi söker

För oss är det viktigt att vi fortsätter att ha en bra mix av sjuksköterskor med olika lång erfarenhet så därför söker vi nu dig som är legitimerad sjuksköterska och har jobbat minst 1-2 år. Har du erfarenhet från kardiologi eller annan närliggande specialitet inom akutsjukvården är det meriterande.

I nuläget har vi några sjuksköterskor som är schemalagda enbart natt medan övriga är schemalagda dag/kväll. Skulle du vara intresserad av att i perioder växla, med en kollega, mellan nattjänstgöring och dag/kväll tjänstgöring uppskattas det men är inget krav.

Vi söker dig som är serviceinriktad och stimuleras av ett snabbt patientflöde med korta vårdtider och som uppskattar att kunna jobba självständigt utifrån rutindokument och generella delegeringar. Det är viktigt för oss att du har god samarbetsförmåga och är flexibel och vill bidra till vårt teamarbete kring våra patienter.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska ansvarar du för omvårdnaden av patienter som genomgår planerade undersökningar och/eller behandlingar. Arbetsuppgifterna är omväxlande, både omvårdnadsmässigt och medicinskt och du har många men relativt korta patientkontakter under en vecka. Du arbetar för en god och säker vård utifrån rutindokument och väl inarbetade rutiner. Till din hjälp har du avdelningens team som består av sjuksköterskekollegor, undersköterskor, läkare, sjukvårdsbiträde och fysioterapeut.

Vår verksamhet

Avdelningen har till största delen ett planerat patientflöde med patienter som kommer hemifrån för att göra olika typer av interventioner, behandlingsjusteringar eller utredningar. Vi har även ett subakut flöde av patienter från andra sjukhus i regionen. Avdelningen består av en slutenvårdsdel och en dagvårdsdel. Slutenvårdsdelen är öppen dygnet runt måndag till fredag och dagvårdsdelen är öppen vardagar 07:00-20:00.

Avdelning 13 och Dagvård är en del i verksamhetsområde Kardiologi. Här bedrivs såväl basal som högspecialiserad hjärtsjukvård. Verksamhetsområde Kardiologi består i sin helhet av tre slutenvårdsavdelningar inklusive hjärtintensiven HIA, en dagvårdsavdelning, en öppenvårdsmottagning samt en forskningsenhet. Här finns goda möjligheter till rotationstjänster och även tjänster inriktade mot specialuppdrag, om du som vi, tycker att kardiologi är spännande och vill utveckla din kompetens hos oss.

Här kan patienten erbjudas hjärtsjukvård genom hela vårdkedjan från det mest akuta omhändertagandet till intervention/operation och vidare till uppföljning och rehabilitering via öppenvård.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4261
Kontakt
  • Vårdenhetschef Susanne Henningsson, 031-3426951
Facklig företrädare
  • Ida Löfgren Silfversparre , ida.silfversparre@vgregion.se
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb