Sjukhusen i väster, Specialistcentrum. Barn och Unga Angereds närsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Vi söker nu en vårdenhetschef till Specialistcentrum Barn och Unga Angered
Vill du vara med och leda i en framåtsträvande verksamhet där arbete med att utveckla vård pågår varje dag? Då är vi rätt för dig. Du kommer i ett delat ledarskap leda cirka 40 engagerade och kompetenta medarbetare från flera olika yrkeskategorier, som arbetar i multiprofessionella team. Du ingår i en välfungerande verksamhetsledning med kollegor som är vana vid samarbete. I ditt dagliga arbete arbetar du nära våra medarbetare och samarbetar med sektionsledare och stödfunktioner inom HR och ekonomi.

Verksamhetsområdet
Verksamheten består av två likvärdiga barnmottagningar; i Angered och i Gamlestaden. Vi ger vård till barn och unga mellan 0-18 år inom barnmedicin, barnneuropsykiatri och barnpsykiatri. Vårt arbete är processbaserat och tvärprofessionellt och eftersträvar kontinuerlig utveckling för att möta det komplexa vårdbehov som finns hos många av våra barn och ungdomar. Vi välkomnar dig som vill tillvarata goda idéer och involverar medarbetarna i förändring.

Arbetsuppgifter
I rollen som vårdenhetschef har du tillsammans med din chefskollega ett delat ansvar för ekonomi, personal och arbetsmiljö. Det är viktigt att du leder med tydlighet, följsamhet och med god struktur. Du verkar aktivt för att verksamheten drivs framåt i utveckling samt att målsättningar uppnås. I rollen ingår även att tillse att utredning, vård och behandling sker enligt aktuella medicinska riktlinjer och rekommendationer. Du samverkar med personalorganisationer och andra samverkanspartners. Möjlighet till visst kliniskt patientarbete kan diskuteras utifrån dina önskemål och verksamhetens behov men är inget krav.

Kvalifikationer

  • Dokumenterad erfarenhet av tidigare chefsuppdrag inom barnsjukvård.
  • Akademisk utbildning inom barn- och ungdomssjukvård.

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete i öppenvård.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och personlig lämplighet. Vi utgår från regionens chefskriterier.

Villkor
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas löpande. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten annonseras under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för internt tillsättningsbehov.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Angered
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4219
Kontakt
  • Lorna Niklasson, verksamhetschef, 0722-0722-218820, lorna.niklasson@vgregion.se
  • Catarina Svalbacke, vårdenhetschef , 0700-207864
Facklig företrädare
  • Heike Lundgren, VGLF, 031-3450866, heike.stichel@vgregion.se
  • Signe Käck,Vårdförbundet, 031-3450875, signe.karlsson@vgregion.se
Publicerat 2023-06-05
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb