Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk immunologi & transfusionsmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Klinisk Immunologi och Transfusionsmedicin (KITM) är organiserat i 6 enheter och vi bedriver verksamhet i hela Västra Götalandsregionen.

På KITM bedriver vi en bred verksamhet som innefattar både diagnostik inom immunologi, transplantation och immunhematologi, samt produktion av blodkomponenter och cell- och vävnadsprodukter. Vi arbetar med manuella metoder samt avancerad teknik.

Vi erbjuder våra kunder, både inom och utanför Sveriges gränser, en stor bredd av analyser. Det är vi stolta över! Vi är ackrediterade, arbetar kvalitetssäkrat och går en spännande framtid till mötes där vi kommer att växa och vi har nyss bytt teknikplattformar mot ny avancerad teknik.

Vi söker nu 2 labtekniker som tillskott till våra duktiga medarbetare på Vävnadstypningslaboratoriet och Komponentlaboratoriet!

Vad erbjuder vi dig?

På KITM satsar vi på individuell kompetensutveckling och på att våra medarbetare ska ha en bred kunskap för att kunna behärska flera olika arbetsuppgifter. Detta ger variation i arbetet och skapar starka arbetslag.

Arbetsuppgifter

Är du laboratorietekniker med erfarenhet av laborativt arbete? Är du en glädjespridare med stort engagemang?

På Komponentlaboratoriet kommer du arbeta med automatiserad processning av blod från blodgivare, framställning av trombocytkoncentrat samt försäljning av plasma. Vi arbetar mycket praktiskt och med rotation mellan arbetsuppgifterna.

 Vi tar emot blod från blodgivningsenheterna i Göteborg samt blodmobilen och vi har ett nära samarbete med våra kollegor inom Transfusionsmedicin i Västra Götalandsregionen. Du arbetar efter ett fast schema som innebär arbete på dag, kväll och var femte helg.

På Vävnadstypningslaboratoriet kommer du ha laborativa uppgifter såsom provpreparation och vara med i analysprocessen. De administrativa arbetsuppgifterna kan vara beställningar, hantering/inventering av förråd samt kvalitetsdokumentation. Du kommer att planera och ansvara för blodprovtagning samt ha visst utrustningsansvar. Du kommer arbeta dagtid vardagar.

Kvalitetssäkring är en stor och viktig del av arbetet, vilket ställer höga krav på dokumentation och spårbarhet och det finns stora möjligheter till att få egna ansvarsområden. Handledning av studenter på BMA-programmet ingår också i våra varierande arbetsuppgifter.

Intervjuer kommer ske löpande, så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Om dig

Vi söker dig som är labtekniker. Erfarenhet av laboratoriearbete är meriterande. 

För att trivas hos oss så har du har god förmåga att samarbeta i grupp men också att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Du är nyfiken och lösningsorienterad och tar ansvar för ditt arbete och resultat. Olika myndigheter ställer höga krav på våra arbetssätt, därför är det viktigt att du är noggrann och metodisk. Du är kvalitetsmedveten och har en vilja att arbeta med ständiga förbättringar. Arbetet utförs på ett strukturerat sätt och du gillar när arbetstempot under vissa perioder är högt. Du har lätt att förstå och ta till dig nya arbetssätt, har ett gott bemötande och positiv inställning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer ske löpande, så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4118
Kontakt
  • Enhetschef Komponentlaboratoriet Lisa Lagerlöf, 0722-211901
  • EnhetschefVävnadstypningslaboratoriet Marie Mineur, 0700-205940
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb