Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinsk Fysik och Teknik (MFT)

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss 

Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) är en kunskapsbred verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) med speciell inriktning mot områdena medicinsk fysik och medicinsk teknik och bedriver verksamhet på sjukhustomterna Mölndal, Sahlgrenska och Östra samt i Borås, med drygt 220 medarbetare.

MFT samverkar med vårdgivande verksamheter så att medicintekniska produkter inklusive medicinska informationssystem underhålls, används och utvecklas på ett säkert och ändamålsenligt sätt. MFT:s strålsäkerhetsarbete utövas övergripande på sjukhuset och mot enskilda verksamheter som använder joniserande strålning för diagnostik och terapi inom vården.

MFT har omfattande forskningsverksamhet och bidrar aktivt i undervisning. MFT är certifierade enligt ISO 9001:2015. Vår verksamhetsidé är att: "Genom samspel mellan fysik, teknik och medicin skapa en säkrare och effektivare sjukvård och bidra till god vård".

Enheten Medicinsk Teknik Mölndal och Radiologisk Teknik (MTMRT) söker nu en erfaren radiologisk ingenjör med fokus på modaliteten datortomografi.

Vi hanterar tekniken kring modaliteter inom bild och funktion; DT, MR, Angio och konventionell röntgen, nuklearmedicin (PET-CT, PET-MR, Spect-CT) samt cyklotron och radiofarmakatillverkning. Vi arbetar tillsammans med våra leverantörer för att effektivt bidra till en fungerande vård. 

Vad erbjuder vi dig? 

Tryggt anställningsförhållande i multidiciplinär miljö. Meningsfullt arbete med teknik i ständig utveckling som skapar betydelse för patienten. Vi erbjuder kvalificerad utbildning på våra utrustningar för bästa support till vården.  

Vi söker nu en erfaren ingenjör till radiologisk teknik med huvudsaklig inriktning mot arbetsfältet datortomografi och även möjlighet till arbete inom konventionell röntgen och MR.

Vem söker vi? 

- Dig med ingenjörsexamen inom medicinsk teknik eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

- Du behärskar svenska i tal och skrift och du har goda kunskaper i engelska.

- Du som söker behöver ha minst ex 5 års relevant arbetslivserfarenhet av ingenjörsarbete. 

Det är meriterande om du har 

- Erfarenhet av arbete med medicinsk teknik; till exempel radiologisk utrustning eller linjäracceleratorer.

- Erfarenhet av projektarbete som till exempel upphandlings- samt installationsprojekt.

- Erfarenhet av tekniskt servicearbete.

- Praktiskt handlag samt god IT- och elektronikkännedom.

- Certifierad medicinteknisk ingenjör.

Kompetenser vi värdesätter är att du har god samarbetsförmåga, är noggrann och ansvarsfull, är strukturerad och har god problemlösningsförmåga. Du bör ha god förmåga att snabbt kunna skifta mellan olika arbetsuppgifter samt att felsöka komplex utrustning och system. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Från juni eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3464
Kontakt
  • Enhetschef MTMRT, Matts Sjöberg, 070-4679738
Facklig företrädare
  • Sveriges Ingenjörer/SACO, Magnus Eriksson, 070-4679738/magnus.b.eriksson@vgregion.se
  • Vision, Eva-Lotta Yngvesson, 031-3427116,eva-lotta.yngvesson@vgregion.se
Publicerat 2023-05-02
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb