Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 81 och 82 Psykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Vi är en specialistpsykiatrisk avdelning som riktar sig mot öppenvårdsmottagningar inom psykiatri affektiva och mottagning för personlighetssyndrom i Göteborg.

Avdelningen har 15 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska tillstånd och svåra krisreaktioner. I såväl utrednings- som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående. Samverkan sker också med psykiatriska öppenvården, primärvården, socialtjänst, arbetsförmedling och försäkringskassan. Heldygnsvården på Sahlgrenska sjukhustomten inom Psykiatri Affektiva samverkar mellan avdelningarna gällande sjuksköterskeförsörjning. 

Arbetsuppgifter

Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom psykiatrisk omvårdnad. Behandlingsarbetet innefattar även krisbearbetning, stödjande samtal, läkemedelsbehandling och ECT. I behandlingsarbetet ingår också ångesthantering och att bryta social isolering.

Dag- och kvällspersonal arbetar enligt ett 5-veckorsschema, det vill säga att du arbetar två helger av fem. Som sjuksköterska arbetar du i team tillsammans med skötare, läkare och kurator på avdelningen. Vi värdesätter kulturell och etnisk mångfald samt jämn ålder- och könsfördelning i personalgruppen.

Vi kommer kunna erbjuda dig olika utbildningar under din anställning för att tillgodose att du får ökad kompetens och kunskap om psykiatriska tillstånd och behandlingar inom psykiatrisk vårdkontext.

Om dig

Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska och ha ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv. Vi värderar också en ambition att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. Vi söker dig som är intresserad att arbeta med vår målgrupp. Erfarenhet av psykiatrisk akutvård eller psykiatrisk öppenvård är meriterande.

Vi värdesätter att du tycker att det är positivt och intressant med förändringsarbete. Du har förmåga att strukturera och prioritera mellan olika arbetsuppgifter och trivs med ett varierande arbetstempo. Vi värdesätter också att du med öppenhet i ditt bemötande bidrar till ett trivsamt arbetsklimat och god patientvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3144
Kontakt
  • Vårdenhetschef Ulrika Berrio Garcia, 0700-824590
  • Sektionsledare Marika Holmefalk, 0700-205990
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-04-19
Sista ansökningsdag 2023-07-31

Tillbaka till lediga jobb