Södra Älvsborgs Sjukhus, VO neurologi, rehabilitering och nära vård

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Som senior sjuksköterska är du en omvårdnadsspecialist och mentor i arbetet med att ge patienterna en trygg och säker vård samtidigt som du lär ut dina kunskaper och skapar trygghet för dina kollegor. Du är en expert inom ditt område och har hög klinisk kompetens. Du hanterar samtliga arbetsuppgifter inom området och utbildar och handleder andra, både internt och externt. Att vara ansvarig för att identifiera utbildningsbehov, följa upp, kvalitetssäkra och utveckla avdelningens arbetssätt, rutiner och riktlinjer ingår i tjänsten. Rollen är ett led i karriärutvecklingsmodellen för dig som sjuksköterska.

Arbetstiden som senior sjuksköterska förläggs till dagtid och utgör 50%. Tjänsten kombineras med kliniskt arbete på 50% med helgtjänstgöring var femte helg.

Om oss på NÄVA
Omställning av vården innebär förändrade arbetssätt, därmed öppnade vi i september -22 en ny vårdavdelning: NÄVA – Nära Äldrevårdsavdelning. Avdelningen inriktar sig mot äldre patienter med skörhet där syftet med avdelningen är att ge medicinsk behandling, rehabilitering och omvårdnad på bästa sätt efter individernas specifika behov. Som ny avdelning håller vi som bäst på att skapa arbetssätt som är anpassade efter målgruppen utifrån aktuell evidens. Som senior sjuksköterska förväntas du vara en aktiv och drivande del i detta arbete. Unikt för avdelningen är att vi dessutom gör detta tillsammans med forskare från Chalmers och Göteborgs Universitet.

NÄVA har en tydlig inriktning mot geriatrisk vård och präglas av personcentrering och ge patienterna en sammanhållen god och nära vård. God samverkan mellan specialistvård, primärvård och kommun är en förutsättning för att få en sammanhållen vårdkedja genom hela vårdförloppet med god kvalitet.

Våra sköra äldre har ett stort omvårdnadsbehov vilket gör att vi har en bemanningsmodell som ger goda förutsättningar att nå vårt mål. Vi arbetar utifrån rätt använd kompetens vilket innebär att vi exempelvis har extra mycket stöd från Regionservice men även att varje yrkeskategori får goda och trygga förutsättningar att utföra sitt arbete. I satsningen kommer vi även skapa möjlighet till utveckling och hållbart chef- och ledarskap då vi tror att det är grunden för en hållbar arbetsplats.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialist- (60 hp) eller vidareutbildning (7,5-30 hp) inom relevant område och har lång erfarenhet inom yrket. Har du erfarenhet från andra verksamheter inom hälso- och sjukvård som primär- och kommunal vård är det meritande. Det meriteras även om du har läst studenthandledning på 7,5 hp.

Som person är du trygg, engagerad, drivande och lösningsorienterad. Du vet att det är genom samarbete med patient, närstående, medarbetare, andra vårdgivare och över verksamhetsområdena som vi når bäst resultat. Att vara generös och dela med dig av din kunskap samtidigt som du är nyfiken på att lära nytt tror vi är två egenskaper som kommer medföra att du kommer lyckas och trivas i rollen. Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2532
Kontakt
  • Sara Lundqvist, vårdenhetschef, 0700-822619
Facklig företrädare
  • Ulrika Olofsson, Vårdförbundet, 033-6161965
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-14

Tillbaka till lediga jobb