Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gothia Forum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Verksamhetsbeskrivning

Gothia Forum är en samverkansorganisation inom Västra Götalandsregionen som har uppdraget att stärka klinisk forskning i Västra Götaland och därigenom bidra till bättre vård och behandling av patienter. Verksamheten utgör en viktig del i Västra Götalandsregionens satsning inom Life Science. Vår vision är att göra Västra Götaland till en attraktiv region för högkvalitativ klinisk forskning och bidra till Sverige som ett ledande forskningsland. Läs mer om Gothia Forum på www.gothiaforum.com

Vad är ALF?

ALF är en akronym för Avtal om Läkarutbildning och Forskning. I korthet innebär ALF att svenska staten ersätter Västra Götalandsregionen (VGR) för att läkarutbildning och forskning ska kunna bedrivas i sjukvården. För 2023 uppgår ersättningen till 527 miljoner kronor. ALF-avtal finns på två nivåer, dels nationellt mellan svenska staten och VGR, dels regionalt mellan VGR och Göteborgs universitet.

ALF-kontoret administrerar det praktiska arbetet kring fördelning och uppföljning av ALF-ersättningen och är en del av teamet på enheten Research Support Office (RSO) vid Gothia Forum. Du erbjuds en kunskapsintensiv och kundorienterad arbetsplats med stor flexibilitet. Inom RSO finns idag 21 medarbetare med olika kompetens som tex samordnare, projektledare och hälsoekonom som arbetar med att ge god service till våra kunder inom akademi, industri och hälso- och sjukvård.

Om arbetet

Arbetet som samordnare vid ALF-kontoret är ett avancerat administrativt arbete där du kommer att arbeta i team tillsammans med ytterligare tre samordnare samt strateg, kommunikatör och ekonom samtidigt som du har ett stort eget ansvar. Arbetsuppgifterna växlar mellan strategiskt planeringsarbete och löpande arbetsuppgifter där även bevakning av funktionsbrevlåda och telefon är en del av arbetet.

Den nu utlysta tjänsten är framför allt riktad mot utbildningsdelen i ALF-avtalen samt budgetarbete för hela ALF-budgeten. Du kommer att vara ALF-organisationen ansikte utåt och ha kontinuerlig kontakt med administratörer, kursledare och lärare vid Göteborgs universitet. Du kommer även att vara adjungerad till samverkansgruppen mellan sjukvård och universitet för utbildningsfrågor, Medi-sam Utbildning. Vana vid mötesadministration och protokollskrivning är meriterande. En stor del av arbetet är att implementera införandet av en ny fördelningsmodell för intrånget i sjukvården vid VFU för läkarstudenter på grundutbildningen samt budgetarbete och uppföljning.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med ekonomisk/administrativ inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Därtill har du erfarenhet från administrativt arbete inom offentlig förvaltning där kunskap om Sahlgrenska Universitetssjukhusets organisation är särskilt meriterande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift och är även en van datoranvändare med goda kunskaper i Microsoft Office och dess applikationer samt i Public360 eller annat diarieföringssystem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av budgetarbete och har lätt att lära nya IT-system.

Det är viktigt att du är strukturerad, har god samarbetsförmåga och är van att arbeta självständigt och serviceinriktat i ett stundtals högt tempo. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Om tjänsten

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning från Augusti 2023 till och med April 2024. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2447
Kontakt
  • Enhetschef RSO, Åsa Odhagen Rosvall, 072-2433516
Facklig företrädare
  • Vision, Therese Jakobsson, 076-0508863
  • Vårdförbundet, Nicklas Martinsson, 076-9402885
  • Kommunal, Karin Andersson, 070-3928863
  • SACO, Maud Eriksson , 031-3431021
  • SACO, Emelie Pauli , 070-0823610
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb