NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Öppenvårdsmottagning Vänersborg

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Rehabkoordinator
Som rehabkoordinator inom NU-sjukvården kommer du arbeta i ett team med andra rehabkoordinatorer med placeringsort NÄL eller Uddevalla Sjukhus. I uppdraget ingår det att stötta hela NU-sjukvården, både inom somatiken och de vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningarna.

I uppdraget ingår bland annat

  • Vara ett individuellt stöd till patienter som planeras komma igång i arbetslivsinriktad rehabilitering. Det kan handla om att kartlägga patientens förutsättningar, vara ett stöd i kontakt med myndigheter eller arbetsgivare vid arbetsåtergång samt tillsammans med läkaren och behandlande personal upprätta plan för återgång i arbete.

  • Samverka och samordna internt, där fokus ligger på att effektivisera och utveckla NU-sjukvårdens interna arbete kring sjukskrivningsprocessen samt verka för att öka kunskapen om arbetslivsinriktad rehabilitering, sjukskrivning och samverkan hos medarbetare. Uppmärksamma tidiga signaler och riskfaktorer för långa sjukskrivningar, via bland annat statistik om sjukskrivningsmönster.

  • Samverka externt genom att vara en samarbetspartner och kontaktperson för externa aktörer så som exempelvis arbetsgivare, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och arbetslivserfarenhet inom området
försäkringsmedicin och arbetslivsinriktad rehabilitering exempelvis: socionom, beteendevetare, arbetsterapeut eller sjuksköterska. Du bör ha fördjupade kunskaper inom det arbetslivsinriktade rehabiliteringsområdet och vana att samverka och samarbeta med såväl interna som externa aktörer.

För uppdraget krävs även att du har god kommunikativ förmåga, kan arbeta självständigt, är flexibel, patientfokuserad samt att du ser möjligheter och tar initiativ till utveckling av din roll inom NU-sjukvården. B-körkort och tillgång till egen bil, då resande ingår i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2420
Kontakt
  • Alexander Wetterhamn, Vårdenhetschef, 010-4356021
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, SSR, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb