Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en statistiker med programmeringsinriktning som vill bidra till att rädda liv och uppnå jämlik hälsa via nationella kvalitetsregister inom hälso- och sjukvården. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Som statistiker med programmeringsinriktning tillhör du Registercentrum Västra Götalands statistikenhet som består av ett tiotal statistiker. Ditt primära uppdrag är att tillhandahålla statistikstöd och rådgivning vid förvaltning och utveckling av kvalitetsregister. Arbetet utförs i samarbete med registerföreträdare och kollegor på Registercentrum Västra Götaland.

En annan del av ditt uppdrag handlar om att tillhandahålla stöd vid bearbetning och analys av data i registerbaserade forskningsprojekt.

I uppdraget ingår också att delta i både interna och externa utvecklingsprojekt samt att representera Registercentrum Västra Götaland i olika sammanhang.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi som jobbar på Registercentrum Västra Götaland drivs av viljan att förbättra vården. Målet är bättre hälsa och längre liv för patienterna och bättre utnyttjande av sjukvårdens resurser.

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det finns goda möjligheter att påverka arbetets planering och genomförande.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

Högskoleutbildning med inriktning mot statistik/matematik eller liknande samt erfarenhet av arbete som statistiker eller motsvarande. Du behöver ha kunskaper i något av statistikverktygen R och SAS samt behärska svenska i tal och skrift.

Vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet av bearbetning av stora datamängder inklusive sambearbetning av data från olika källor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har en positiv attityd och en väl utvecklad social förmåga. Du tycker om att arbeta med andra och har samtidigt en förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Du är analytisk och lösningsorienterad. Du är pedagogisk och tydlig och når fram med dina budskap.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Läs mer om Registercentrum Västra Götalands verksamhet här: https://registercentrum.se/

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2355
Kontakt
  • Peter Gidlund, Enhetschef, 0722-531344
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb