Sjukhusen i väster, Arbetsterapi, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Beskrivning
Nu finns det en unik möjlighet för dig som vill utveckla din kompetens inom strokesjukvård! Vi söker en arbetsterapeut till vårt fantastiska stroke hemrehabteam när nu en av arbetsterapeuterna ska gå på föräldraledighet. Stroke hemrehab startades 2014 och i teamet ingår fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, sjuksköterska, kurator och kontakt med läkare. Teamet är välfungerande och arbetssättet skapar förutsättningarna för båda en trygg hemgång samt en patientcentrerad rehabilitering i hemmet.  

Du kommer att tillhöra Arbetsterapigruppen. Arbetsterapin och stroke hemrehab tillhör Rehabenheten tillsammans med fysioterapin, logopedin, kuratorsenheten, dietistenheten, mobila palliativa teamet, vårdplaneringsteamet, ljusbehandlingsenheten, palliativ smärta och neuropsykologin. Rehabenheten är en del av verksamhetsområdet Geriatrik, neurologi och rehabilitering på Sjukhusen i väster.

Arbetsuppgifter
Som arbetsterapeut i stroke hemrehab arbetar du 75% i teamet och 25% på vårdavdelningen. I hemrehab gör du både gemensamma hembesök tillsammans med fysioterapeut samt enskilda uppföljnings- och träningsbesök. I arbetsuppgifterna ingår bedömning, kartläggning och genomförande av arbetsterapeutiska insatser. Rehabiliteringen är patientcentrerad och bygger på bland annat de nationella riktlinjerna för vård vid stroke. Patienternas rehabilitering planeras tillsammans i ett tvärprofessionellt team och vi värdesätter teamarbetet och ett gott arbetsklimat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med tidigare erfarenhet av strokerehabilitering. Du har en stor vana av att både arbeta självständigt men även en förmåga att arbeta i team. Du är initiativrik, flexibel och har god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav för att kunna arbeta i stroke hemrehab.

Villkor
Vikariat 2023-06-01 – 2024-08-31 eller överenskommelse, med möjlighet till förlängning.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Frågor
Vid frågor kan kontakt tas med enhetschef Amanda Orlinis Widell, 0735-89 84 60, amanda.orlinis@vgregion.se.

Facklig kontakt
Sara Kruskopf Pettersson, Sveriges Arbetsterapeuter, 0700-82 44 62, 0700-82 45 31, sara.kruskopf.andersson@vgregion.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde 23-06-01 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2194
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb