Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Dialysmottagning Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Kom och jobba hos oss på Dialysmottagning Sahlgrenska!

Vår verksamhet

På dialysmottagningen Sahlgrenska gör vi dagligen skillnad för patienter som är i behov av dialys. Till dialysmottagningen kommer patienter för dialysbehandling 2–3 gånger/vecka. Hos oss arbetar ett gott gäng sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans med läkare och andra professioner för att skapa god vård för patienter med kronisk njursjukdom. Som sjuksköterska har du tillsammans med en undersköterska omvårdnadsansvar för 4–5 patienter. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat arbetssätt med patienten i fokus och lägger stor vikt vid patientens delaktighet och att skapa förutsättningar för patienten att delta i sin dialysbehandling. Vi utför även akuta dialysbehandlingar, plasmaferesbehandlingar och AB0-behandling inför njurtransplantation.

Sahlgrenska Univ.sjukhuset på Instagram: "Njurarna är kroppens reningsverk. Förutom att rensa bort slaggämnen och gifter, ser njurarna till att kroppen har en bra balans av vatten…"

Om tjänsten

Mottagningen har öppet alla veckans dagar. På vardagar har vi öppet mellan klockan 07:00-20:00, lördag 07:00-16:00 och söndag mellan 12:00-20:00. Vi tillämpar fasta scheman och arbetar endast var fjärde helg. Du erbjuds ett spännande arbete med nära patientkontakt där du har möjlighet att skapa långvariga och goda relationer som kombineras med medicinsk teknik. Som ny sjuksköterska får du minst åtta veckors upplärning av en erfaren sjuksköterska, som sedan kommer att fungera som din mentor.

Varje vecka har mottagningen fortbildning där instruktören eller externa föreläsare, föreläser i ämnen som är relevanta för mottagningen. Du erbjuds möjlighet att söka utbildning i ”Njurmedicinska sjukdomar och omvårdnad” på 22,5 högskolepoäng, avancerad nivå, vid Göteborgs Universitet. Du kommer också att få möjligheten att delta i utvecklings- och förbättringsarbete inom verksamheten.

Vem söker vi?

Du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av njurmedicinsk vård. Du kommer att ingå i ett team där vi stöttar varandra. Du har därför förmågan att samarbeta, är flexibel och tycker om att skapa långvariga och goda relationer. Vi letar efter någon som kan komplettera vårt arbetslag och fokus kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi intervjuar under annonseringstiden så registrera din ansökan redan idag. Har du några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1804
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marianne Carlberg, 073-6601600
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Christina Sundin, 031-3421130
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb