Habilitering & Hälsa, Habilitering , Knoppaliden barn och ungdom

Habilitering & Hälsa erbjuder specialiserad vård och stöd till personer som har en varaktig funktionsnedsättning; som nedsatt förmåga att kommunicera, se, höra eller röra sig. Målet är att bibehålla och utveckla funktionsförmågan, skapa förutsättningar för en god hälsa och möjlighet att aktivt delta i samhället. Vill du göra skillnad för personer som har en funktionsnedsättning? Välkommen till Habilitering & Hälsa, en del av Västra Götalandsregionen. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Habilitering är specialiserad hälso- och sjukvård för barn och ungdomar som har autism, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi ger hälsofrämjande och behandlande insatser utifrån varje individs unika behov och förutsättningar, och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling.

Beskrivning
Är du dietist och intresserad av att få möjlighet att jobba tvärprofessionellt i team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens för patienter som har olika funktionsnedsättningar i olika åldrar;  barn, unga och vuxna? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Vi söker nu en dietist på ett vikariat på 1 år. Huvuddelen av tjänsten är på Habiliteringen Knoppaliden för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar. Utöver det kommer du jobba del av din tjänst mot vuxna patienter med funktionsnedsättningar på Habilitering Skövde.

Arbetsuppgifter
På Habiliteringen får du möjlighet att arbeta tillsammans i team med kollegor med stor och bred erfarenhet av patientgrupperna.  Här arbetar du med helheten kring patienten tillsammans med andra yrkeskategorier, där du står för nutritionskunskapen som dietist.  

Du ska kunna arbeta självständigt med bedömningar, kostbehandling och rådgivning till patienten och närmiljön.  Arbetet riktar sig främst till patienter med undervikt, undernäring, tillväxtavvikelser samt ätsvårigheter på grund av funktionsnedsättningen. Många av patienterna har en gastrostomi, så erfarenhet av enteral nutrition är till fördel.
Arbetet är variationsrikt. Du kommer få tillgång till en mentor och ingå i ett yrkesnätverk ihop med andra dietister på Habiliteringen i Västra Götalandsregionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad dietist. Du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet. Det är viktigt att du har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete. Har du erfarenhet av att arbeta med patienter som tillhör Habiliteringens målgrupper ser vi det som en merit. Vi ställer krav på personliga egenskaper såsom flexibilitet, självständighet och samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort önskvärt.

Vi erbjuder
- Ett utmanande, variationsrikt och meningsfullt arbete där du kan utvecklas i din yrkesroll.
  Här får du använda både bredd och spets inom ditt yrkesområde i samverkan med patient,   
  närstående och andra professioner.
- En trevlig arbetsmiljö och engagerade kollegor med hög kompetens.
- Kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens behov.
- Möjlighet att delta i utvecklingen av Habiliteringen som kunskapscentrum.
- Gemensamma förmåner för alla medarbetare inom Västra Götalandsregionen  

Övrigt
Din arbetstid är förlagd dagtid där arbetet främst sker på enheten/mottagningen men vid behov kan insatser ges i patientens närmiljö. Knoppaliden är en habiliteringsenhet med verksamhet över dygnet och har både inneliggande patienter och polikliniska besök.

Vuxendelen av tjänsten är på en öppenvårdsmottagning.

För oss är det viktigt med personcentrerat arbetssätt där vi jobbar med fokus på att skapa värde för patienten, att vi har god tillgänglighet och ett gott bemötande.

Du kan läsa mer om Habiliteringen på vår hemsida https://www.vgregion.se/f/habilitering-och-halsa/mottagningar/habilitering-mottagningar/knoppaliden/

Inom Habilitering & Hälsa strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten. Verksamheten tar även emot studenter för handledning. 

Rekryteringen sker löpande och du kan bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt övrenskommelse
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1666
Kontakt
  • Ulrika Vågstedt, enhetschef,, 0500-443815
  • Sofie Tapper, dietist,, 0500-443820
Facklig företrädare
  • Birgitta Schöning, Naturvetarförbundet, 0768-873132
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb