Vuxenpsykiatrisk öppenvård, Öppenvårdsmottagning Munkedal

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Psykiatriska öppenvårdsmottagningarna
Psykiatriska öppenvårdsmottagningarna är basen i den specialistpsykiatriska verksamheten där målet är att så långt det är möjligt utreda, behandla och rehabilitera i patientens närmiljö. Målgruppen är personer som har behov av psykiatrisk specialistvård för exempelvis svår depression, bipolär sjukdom, personlighetssyndrom, adhd, svåra ångesttillstånd och komplicerande samsjuklighet. Arbetet innefattar både behandlingsarbete som utredningsarbete. Du kommer även få utföra bedömningssamtal där du kartlägger patientens behov och möjlighet till psykologisk behandling. Vi är intresserade av din ansökan även om du önskar ett mer begränsat uppdrag än ovan beskrivet, tillexempel endast neuropsykiatriska utredningar eller endast behandling och bedömning.

Hos oss erbjuds du ett varierat uppdrag med goda möjligheter till fördjupning inom egna intresseområden. Som psykolog på våra mottagningar ingår du i ett multiprofessionellt team där det även finns möjlighet till att själv planera och lägga upp ditt arbete. Du bidrar även med din kompetens och kunskap vid teamets behandlingskonferens där vården för mottagningens patienter diskuteras och planeras. Teamen består av 10–12 personer på varje mottagning. Mottagningarna i Lysekil och Munkedal samarbetar och hjälps åt när viss kompetens eller insats krävs. På psykiatriska kliniken ingår du i ett väl upparbetat nätverk bestående av cirka 40 psykologer som träffas regelbundet för kollegial handledning, utbildning och övrigt utbyte. Utöver fasta mötesdagar ges även möjlighet till individuell handledning av erfarna kollegor.   

Vår ambition är att erbjuda och skapa förutsättningar för ett stimulerande och utvecklande arbete på vår mottagning med väl inarbetade kollegor och en god arbetsgemenskap. Det finns goda möjligheter till vidareutbildning. Klinikens mål är att utöka antalet specialister på sikt men övriga utvecklingsalternativ utanför specialistordningen värderas högt. Vi betraktar kompetensförsörjning som ömsesidigt gynnsam då vi tänker att lusten att bidra till verksamhetens utveckling ökar då man känner sig inspirerad i sitt dagliga arbete.

Du är delaktig i utformningen av ditt schema och vi tillämpar flextid vilket kan ge ytterligare möjligheter vid behov.

Kvalifikationer
Legitimerad psykolog. Meriterande är erfarenhet av psykiatrisk verksamhet. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom förmåga att samarbeta inom teamet och ut mot vårdgrannar, samtidigt som vi värdesätter om du har förmåga att ta egna initiativ och att arbeta självständigt.

Som ny medarbetare hos oss får du introduktion i verksamheten och stöd via mentorskap.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/255
Kontakt
  • Maria Fischer, TF Enhetschef Lysekil, 010-4356142
  • Hanna Macke, Leg psykolog, 010-4356133
Facklig företrädare
  • Sveriges Psykologförbund, tfn.010-4350000
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb