NU-sjukvården

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Sjukvården i Västra Götalandsregionen står inför spännande utmaningar de närmsta åren. Nära vård ska svara för en efterhand större del av ett personcentrerat sjukvårdsutbud vilket innebär att såväl sjukhus som primärvård kommer att genomgå stora förändringar. Ett helt nytt vårdinformationssystem är också under införande vilket medför att processer och arbetsformer måste utvecklas i snabb takt.

Som HR-chef i NU-sjukvården är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjukhusledningen.

NU-sjukvården ska erbjuda vård av hög kvalitet för medborgarna i vårt upptagningsområde. Detta kräver engagerade och motiverade medarbetare med rätt kompetens. För att nå detta har Du en viktig roll att utifrån din kompetens leda arbetet med att skapa förutsättningar för att utifrån ett HR-perspektiv erbjuda attraktiva arbetsplatser. Du svarar för att HR-verksamheten, genom sin specifika kompetens bidrar till att verksamheternas uppdrag genomförs framgångsrikt och med goda resultat.

Ditt uppdrag
Som HR-chef i NU-sjukvården är du direkt underställd sjukhusdirektören och ingår i sjuhusledningen. Ledningsgruppens medlemmar ska samverka för att skapa helhetssyn, god planering och genomförande samt bistå sjukhusdirektören med att utveckla förvaltningen.

Som HR-chef leder och utvecklar du det HR-strategiska arbetet i enlighet med Västra Götalandsregionen och förvaltningens styrdokument samt förvaltningsövergripande vision och mål. HR-chefen ansvarar för verksamhet, ekonomi och personal inom sitt uppdrag. Som HR-chef ansvarar du för att HR utvecklas på ett positivt sätt med stöd och styrning till områdeschefer, verksamhetschef och enhetschefer genom att leda, driva och förbättra såväl strategiska som operativa delar av förvaltningens HR-processer.

HR-organisationen består av en HR-chef samt cirka 25 medarbetare som stödjer organisationen i HR-relaterade frågor. Det är en stor bredd på arbetsuppgifterna och många kontaktytor. Inom HR arbetar specialister, generalister, HR områdespartners samt personalcontrollers.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning personal-och beteendevetenskap eller annan adekvat utbildning. Du har flera års dokumenterad erfarenhet av ledarskap gärna inom HR-området. Erfarenhet av arbete som chef i en politiskt styrd organisation är meriterande. Du har en god självkännedom, är drivande och är trygg i din chefs-och arbetsgivarroll.

Som medlem i sjukhusledningen är du en lagspelare, och bidrar till effektivt samarbete genom att dela med dig av din kompetens och med positivt inflytande. Du kan hantera ett system med många interna och externa aktörer samt förstår och hanterar samspelet mellan politik, tjänstemän, profession och arbetstagarorganisationer. Erfarenhet av att driva förändringsarbete är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/96
Kontakt
  • Björn Järbur, Sjukhusdirektör, 010-4356524
Facklig företrädare
  • Mary Foss, Vision, AnnikaIsaksson,Kommunal
  • Johan Klaar, SACO, Vårdförbundetkansli
  • Alla nås via växeln, 010-4350000
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb