Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningsmottagning Högsbo

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Ätstörningsmottagning Högsbo är en subspecialiserad öppenvårdsmottagning inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Psykiatri Affektiva. Vår målgrupp är vuxna personer över 25 år som uppfyller kriterierna för anorexia nervosa eller bulimia nervosa. Mottagningen ligger i samma hus som avdelning 618 Anorexi & Bulimi samt dagsjukvården. Arbetet på mottagningen sker i nära samarbete med avdelningen och dagsjukvården och leds också av samma chef. Forskning är en viktigt del av arbetet inom ätstörningskedjan för vuxna och vi arbetar löpande med att utveckla vården tillsammans i hela vårdkedjan, speciellt nu när vår slutenvårdsavdelning 618 har fått tillstånd att bedriva nationellt högspecialiserad vård för patienter med ätstörningar.

Mottagningen är belägen i ett vackert gammalt hus på Högsbo sjukhus i Västra Göteborg.     

Arbetsuppgifter

Som hälso- och sjukvårdskurator  kommer du vara del av ett tvärprofessionellt team bestående av psykologer, sjuksköterskor, fysioterapeut, dietist, arbetsterapeut och specialistläkare. Du kommer ha individuella samtalsbehandlingar med patienterna. En stor del av kuratorns arbete handlar om att samverka och initiera samverkan med det professionella och privata nätverk som redan finns eller behöver skapas runt patienten. Tillsammans med patienten och anhöriga kartlägger du patientens situation och behov och försöker finna lösningar efter behov.

Kompetensutveckling och handledning är något vi prioriterar så att du får det stöd du behöver i ditt arbete!

I din roll hos oss och inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset finns stora möjligheter till vidareutveckling, både i din profession och som person.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator med vidareutbildning i grundläggande psykoterapi och som har familj/barn- perspektiv. Gärna med tidigare arbetslivserfarenhet från psykiatrin, socialtjänsten eller annat arbete med koppling till psykiskt funktionshinder.

Du har lätt för att samarbeta med olika personer, har en hög flexibilitet, stort tålamod och är orädd. Du har en god empatisk förmåga och ett gott humör med förmåga att sprida en god stämning omkring dig. Du har ett intresse för, och vill arbeta med att hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga och medarbetare. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetet innebär 100% tjänstgöring. Du kommer vid behov att arbeta för enskilda ärenden på avdelning 618.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9154
Kontakt
  • Vårdenhetschef Afson Ganjaei, 0700-206197
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Git Olofsson, 0722-063558
Publicerat 2022-11-17
Sista ansökningsdag 2022-12-08

Tillbaka till lediga jobb