Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 366

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Avdelning 366 är en specialistpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning vars primära uppdrag är att vårda personer som befinner sig i ett bipolärt sjukdomsskov. Avdelningen har 14 vårdplatser.

Vården planeras och organiseras utifrån en teamstruktur där patientens individuella vårdbehov står i fokus. Förutom akut och återfallsförebyggande medicinsk behandling anpassas omvårdnadsinsatser utifrån typ av insjuknande; maniskt skov eller depression, och var i själva sjukdomsprocessen patienten befinner sig; akut fas, stabiliseringsfas eller utskrivningsfas.

Avdelningen har ett nära samarbete med bipolärmottagningen, som är landets största specialistmottagning för bipolär sjukdom.

Många kollegor har arbetat länge på enheten men på grund av att vår nuvarande dagsjuksköterska har valt att börja forska på heltid finns nu utrymme för att anställa en ny.

Vad erbjuder vi?

Hos oss finns möjligheter till både individuell utveckling och att vara delaktig i att utveckla avdelningsarbetet. Det pågår just nu flera forskningsprojekt med anknytning till avdelningen. Inom den bipolära vårdkedjan är många av medarbetarna engagerade i såväl undervisning som forskning. Personalgruppen har möjlighet att ta del av detta genom exempelvis föreläsningar, seminarium och workshops.  

Vi värdesätter trygghet för såväl patienter som personal och vi har möjlighet att anpassa introduktionen efter dina behov och tidigare erfarenheter. Vi vet att ett gott samarbete är nyckeln till att skapa såväl god vård som en välmående personalgrupp. Vi arbetar därför aktivt för att upprätthålla en stöttande lärandekultur där vi tar hand om, och lär oss av varandra varje dag.

Arbetstiden för dagsjuksköterska är vardagar 08-16:45.

”Jag har en ständig drivkraft att få lära mig mer och utvecklas och det har jag verkligen fått göra här på avdelning 366. Jag har bland annat fått möjlighet att genomgå specialistsjuksköteprogrammet och handledarutbildningen med bibehållen lön. Jag har också fått möjlighet att börja forska. Att kombinera kliniskt avdelningsarbete som specialistsjuksköterska med forskningsarbete känns utvecklande och innebär en stor variation i arbetet.”

-Nicole, dagsjuksköterska och specialistsjuksköterska i psykiatri

”På avdelning 366 har jag verkligen kunnat utvecklas i min roll som läkare. Det finns en teamkänsla och en fin gemenskap kollegor emellan, oavsett yrkeskategori. Vi tar verkligen hand om varandra, det blir som en familj här”

-Saghar, ST-läkare

Arbetsuppgifter

Som dagsjuksköterska har du en central roll i teamarbetet. Tillsammans med läkare och övriga yrkeskategorier identifierar du och tillgodoser patientens behov av vård och stöd. Du arbetar för att kvalitetssäkra vården, är en drivande kraft i förbättringsarbeten och framställning och revidering av avdelningsrutiner. Du har en handledande funktion för sjuksköterskor och ansvarar för introduktionen av nyanställd vårdpersonal och studenter. Du arbetar för att skapa och upprätthålla en positiv vård- och arbetsmiljö där vi lär oss av varandra och tar vara på varandras kunskaper och olika kvaliteter.  

Om dig 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av arbete inom psykiatrin. Är du specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård är detta ett stort plus. Du har ett intresse för, och vill hjälpa och stötta människor i utsatta situationer. Du vill arbeta för att skapa goda relationer med såväl patienter, som anhöriga, medarbetare, samarbetspartners från kommunen och vårdgrannar. Som person är du lugn, tålmodig och trygg i dig själv. Du värdesätter tydliga rutiner, ett personcentrerat arbetssätt och en god arbetsmiljö. Du har ett intresse av att utveckla och förbättra vården och delta i utvecklingsarbete och forskningsprojekt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/8990
Kontakt
  • Viktor Johansson Vårdenhetschef , 031-3438172
Facklig företrädare
  • Gustaf Ahlqvist, Vårdförbundet , 031-3436212
Publicerat 2022-11-23
Sista ansökningsdag 2022-12-23

Tillbaka till lediga jobb