Södra Älvsborgs sjukhus, VO psykiatri , OCD team

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Västra Götalandsregionen driver två mottagningar, i Uddevalla och Lerum, med regionalt uppdrag riktat mot patienter med tvångssyndrom och angränsande tillstånd.

Om tjänsten
Som psykolog hos oss kommer dina arbetsuppgifter framför allt att utgöras av behandlingsarbete. Du kommer även att genomföra bedömningar och utredningar och bistå med telefon- och internetrådgivning som konsulterande psykolog till andra vårdgivare i regionen. Arbetet innehåller också sedvanlig tidsbokning och dokumentation samt andra förekommande arbetsuppgifter på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Arbetet med patienter och anhöriga sker såväl enskilt som i grupp. 

Hos oss så kommer du att komma i kontakt med olika specifika behandlingsmodeller som ERP, HRT, ACT samt GRIND (Grupp & Individbaserad terapi). GRIND har vi fått till oss i samarbete med OCD-programmet Huddinge. Vi har också samarbete med Ångestenheten i Solna samt Helse Bergen i Norge. OCD-Lerum är mottagning nummer två i Sverige som tillsammans med Ångestenheten i Solna som erbjuder The Bergen 4-Day Treatment, B4DT. En evidensbaserad behandling i intensivt format.

Om oss på vuxenpsykiatrisk öppenvårdsmottagning OCD – tvångssyndrom, Lerum
Vi är en regional OCD-mottagning som driver utvecklingen i Västra Götalandsregionen inom behandling av OCD samt närliggande diagnoser. Vi erbjuder konsultativa insatser, utredning och bedömning samt behandling av tvångssyndrom och relaterade syndrom (dysmorfofobi, samlarsyndrom, trikotillomani/dermatillomani). Teamets vårdutbud kompletterar övriga specialistpsykiatrins arbetssätt och uppdraget riktar sig till patienter i hela regionen. På VUP SÄS OCD-mottagning arbetar verksamhetsutvecklare, läkare, sjuksköterska, psykoterapeut och psykologer.

Vi arbetar aktivt med att själva både förädla samt utveckla egna metoder utifrån den senaste forskning som finns. Teamet består av en mycket driven personal som har stort intresse inom OCD-området samt utveckling generellt. OCD i Lerum har fram tills idag utvecklat flera olika moduler i SoB (Stöd och Behandling), skapat ett utbildningsprogram i lärportalen riktat mot tvångssyndrom samt utvecklat FOG (Förberedande Orienterings Grupp) som är en digital serie med föreläsningar för patienter samt anhöriga. Det innebär att vi ständigt bevakar litteratur, nya behandlingsmodeller, forskning, E-teknik samt de senaste utbildningar inom tvångssyndromsområdet. I vår strävan att kompetensutveckla så arbetar vi endast med handledare som är ledande inom vårt område. Vi driver även en egen regional podcast OCD-PODDEN som är riktad mot patienter, anhöriga samt vårdgrannar.

De regionala OCD-mottagningarna har endast behandlingsansvar och tar inte över patienten vid remittering. Omvårdnadsansvaret kvarstår hos remitterande öppenvårdsmottagning. Remisser tas endast emot från psykiatriska öppenvårdsmottagningar.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykolog som är genuint intresserad av psykiatrisk vård och har såväl utbildning som erfarenhet av kognitiv beteendeterapi. Erfarenhet av vuxenpsykiatriskt arbete samt utredning- och testmetodik är önskvärt. Även erfarenhet av kliniskt arbete med exponering och responsprevention (ERP), habit reversal training (HRT) samt utbildning till KBT-psykoterapeut är meriterande. Du behöver ha körkort (B) för tjänsten. 

Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp, har ett stort engagemang för arbetet och har förmåga att kunna fatta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vi hanterar rekryteringen löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7318
Kontakt
  • Johannes Magnusson, vårdenhetschef, 033-6163780
Facklig företrädare
  • Dido Papatheodorou, Sveriges Psykologförbund, dido.papatheodorou@vgregion.se
  • Birka Skogsberg, Sveriges Psykologförbund, birka.skogsberg@vgregion.se
Publicerat 2022-09-20
Sista ansökningsdag 2022-10-04

Tillbaka till lediga jobb