Regionhälsan, Stabsavdelningar, Kommunikationsavdelning

Om oss

Regionhälsans kommunikationsavdelning har i uppdrag att leda, utveckla och samordna förvaltningens övergripande kommunikation och bidra till att förvaltningen och verksamheterna når uppsatta mål.

Om arbetet

Arbetet omfattar;

• Strategisk kommunikationsplanering
• Chefs- och ledningskommunikation
• Internkommunikation och intranät
• Förändrings- och kriskommunikation
• Redaktions- och nyhetsarbete
• Press- och medierelationer
• Extern webb och sociala medier

Du kommer att ha en bred roll som kommunikatör och stötta Regionhälsans samtliga verksamheter. Arbetet är varierande och innebär såväl strategisk planering som operativa arbetsuppgifter. Betoningen ligger på den strategiska delen och att sätta Regionhälsans kommunikation i ett större sammanhang och perspektiv, särskilt kopplat till Västra Götalandsregionen och dess utveckling inom kommunikationsområdet. Kommunikationsavdelningen kommer de närmsta åren att ha stort fokus på strategisk utveckling av Regionhälsans kanaler.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete i ett kreativt team med nystartkänsla – gruppen har nyss blivit en egen avdelning och kommunikationschefen ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Det finns ett stort intresse för kommunikativa frågor i förvaltningen.

Om dig

Du har utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har tidigare arbetat i en liknande roll och har erfarenhet av att stötta chefer och ledningsgrupper i kommunikationsfrågor. Du har allmänt hög digital förmåga och lär dig snabbt nya verktyg och arbetssätt när du behöver. Du har goda kunskaper i officepaketet och något webbpubliceringsverktyg (vi använder Episerver), samt kunskaper i digital tillgänglighet för offentlig verksamhet. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom området.

Har du arbetat med enklare filmproduktion är det ett plus. Vi ser också positivt på om du har erfarenhet av att arbeta inom offentlig verksamhet.

Som person är du självgående, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du gillar att arbeta från ax till limpa. Du har analytisk och strategisk förmåga, utgår från helhetssyn och har blick för hög kvalitet i detaljerna. Flexibilitet är viktigt då vi ibland kan behöva omprioritera i arbetet. Då är det också bra att vara både strukturerad och stresstålig. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Resor i tjänsten kan förekomma.
Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/7216
Kontakt
  • Karin Kärrby, Kommunikationschef, 0702184460
Facklig företrädare
  • Ann Bergström, Vision, 0768-870814
Publicerat 2022-09-15
Sista ansökningsdag 2022-09-29

Tillbaka till lediga jobb