Regionhälsan Fyrbodal Psykologmottagningar föräldraskap och små barn

Regionhälsan satsar på små barns psykiska hälsa, kom och var med!

Psykologmottagningar föräldraskap och små barn i Västra Götalandsregionen kommer under hösten 2022 att starta ett projekt för behandling av små barn med symtom på psykisk ohälsa på primärvårdsnivå. Projektet innebär att vi behöver rekrytera nya medarbetare för att stärka upp våra mottagningar riktade mot grunduppdraget, och vi söker nu en psykolog med placering i Trollhättan.

Om oss

Fyrbodal psykologmottagningar föräldraskap och små barn är tillsammans med övriga enheter i regionen en verksamhet i utveckling. Enheten är organiserad inom Hälso- och specialistvård barn och unga. Tillsammans är vi fem psykologenheter i regionen med psykologer som enhetschefer och en psykolog som områdeschef.

Vårt uppdrag är att främja barns hälsa och utveckling från graviditeten fram till start i förskoleklass, genom insatser till blivande föräldrar och familjer med barn i förskoleåldrarna. Tyngdpunkten ligger på förebyggande arbete och tidiga insatser. Vi är nu 10 psykologer, 2 PTP-psykologer och en medicinsk sekreterare anställda inom enheten, samlokaliserade på mottagningar i Uddevalla, Trollhättan och Vänersborg. Verksamheten bedrivs också ute på filialer/satellitmottagningar runt om i Fyrbodal. Vi har en god stämning på enheten och trivseln är hög.

Som ny medarbetare hos oss får du en mentor inom arbetsgruppen som introducerar dig i vårt uppdrag inom mödra- och barnhälsovården. Vi förser medarbetare med intern eller extern utbildning i relevanta behandlingsmetoder och utredningsinstrument. Flera av våra psykologer utbildar sig till specialister. Självklart får du handledning i grupp.

I övrigt får du, tillsammans med övriga medarbetare på psykologenheter för mödra- och barnhälsovård i regionen, ta del av gemensam fortbildning. En bra arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Hälsofrämjande aktiviteter uppmuntras och friskvårdsbidrag erbjuds alla inom enheten. Läs gärna mer om våra förmåner på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Kolla gärna på vår film överst i annonsen, där vi får möta en av våra psykologer som berättar om arbetet och vardagen. 

Om arbetet

Arbetet som psykolog hos oss innebär en bred och varierad klinisk verksamhet. Arbetsuppgifterna kommer att innefatta stödinsatser i grupp och individuellt till föräldrar, psykologisk behandling till blivande och nyblivna föräldrar, samt bedömning och utredning av små barns utveckling och beteende. Du kommer även att arbeta i vårt konsultativa uppdrag mot personal inom mödrahälsovård och barnhälsovård, samt samverka med våra samarbetspartners.

Medarbetare inom psykologenheten träffas regelbundet för extern handledning samt för arbete med utvecklingsfrågor, både inom den egna enheten och med våra samverkanspartners.

Om dig

Du är legitimerad psykolog med intresse och gärna erfarenhet av arbete med små barn och deras föräldrar. Du tycker om att arbeta såväl gruppbaserat som med par och individer. Erfarenhet av utvecklingsbedömningar och konsultativa insatser är meriterande.

Du tilltalas av vårt breda uppdrag, att arbeta såväl förebyggande som med bedömning och behandling, samt att arbeta på individ- och gruppnivå. Humor gillar vi, och viktiga personliga egenskaper för arbetet är flexibilitet, trygghet i yrkesrollen och en god förmåga att samarbeta både internt och externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänsten kommer vara placerad på vår mottagning i Trollhättan, möjlighet finns också att en dag i veckan vara på vår mottagning i Vänersborg om man önskar. På båda mottagningarna sitter man tillsammans med psykologkollegor. I tjänsten ingår även viss tjänstgöring riktad mot övriga kommuner i Fyrbodal, vissa resor förekommer och körkort och tillgång till bil är en fördel men inte ett krav. Möjlighet att bedriva viss del av arbetet på distans finns efter överenskommelse med chef.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6976
Kontakt
  • Tove Mauritzson, Enhetschef, 0703-166675
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2022-09-08
Sista ansökningsdag 2022-10-09

Tillbaka till lediga jobb