Sjukhusen i väster, Medicinmottagning Frölunda specialistsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Högsbo närsjukhus ersätter Frölunda specialistsjukhus vid årsskiftet 2023/2024. Högsbo närsjukhus erbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer att vara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. För att möjliggöra vård med hög kvalitet, med patienten i fokus, kommer Högsbo närsjukhus att vara ett så kallat smart sjukhus, där vi kombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd. På sjukhuset finns specialistcentrum och dagkirurgiska centrum samt operation, mottagning och resurser för bild- och provtagning för vuxna och barn. Högsbo närsjukhus blir en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Om oss
Medicinmottagningen på Frölunda Specialistsjukhus består av hjärtmottagningen, diabetesmottagningen och en provtagningsenhet. Vi är en stabil personalgrupp med fin sammanhållning och vår arbetsplats präglas av arbetsglädje och fokus på våra patienter. Vi bedriver endast planerad vård med tidsbokade mottagningsbesök under dagtid på vardagar.

Vem söker vi?
Vi söker en läkarkollega som tillsammans med hjärtteamet vill utveckla och arbeta för att ge våra patienter den bästa vården i den spännande tid som vi har framför oss. I juletid 2023 flyttar Medicinmottagningen på Frölunda Specialistsjukhus till nybyggda lokaler på Högsbo Närsjukhus och får i samband med flytten ett utökat vårduppdrag. Vi söker därför dig som ser möjligheten att tillsammans med dagens välfungerande team forma framtidens hjärtmottagning på Högsbo Närsjukhus.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är sedvanliga läkaruppgifter på vår nuvarande hjärtmottagning på Frölunda Specialistsjukhus. I dina arbetsuppgifter ingår också utvecklingsarbete inom nuvarande hjärtmottagningen och planeringsarbete inför Högsbo. På Frölunda arbetar vi idag med en sammanhållen vårdkedja för diagnostik, utredning och behandling och dina arbetsuppgifter består av patientmöten och utredningar som hjärtultraljud, arbets-EKG och Holterundersökningar. På enheten bedrivs också sjuksköterskeledda mottagningar inom blodtryck och läkemedelsinformation, svikt och ischemi. Som kardiolog arbetar du tätt tillsammans med våra erfarna hjärtsjuksköterskor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har specialistkompetens inom kardiologi och internmedicin. Kompetens och erfarenhet gällande utförande och tolkning av UCG är ett krav. Vidare vill vi att du ser de stora fördelarna att arbeta teambaserat kring patienterna och aktivt bidrar med kunskap och fint bemötande av dina kollegor och patienter.

Villkor
Tillsvidareanställning heltid eller deltid. Vi har möjlighet att erbjuda arbete på deltid för dig som samtidigt har ett forskningsuppdrag eller behov av en flexibel anställningsform.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% kan diskuteras
Ort Västra Frölunda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/6417
Kontakt
  • Ida Söderbaum Elm, vårdenhetschef, 0707-315106
Facklig företrädare
  • Sofia Manousou, Läkarförbundet VGLF, 031-3425087
Publicerat 2022-08-22
Sista ansökningsdag 2022-09-25

Tillbaka till lediga jobb