Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP-mottagning Hisingen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Kan detta vara din nya arbetsplats?

Vår enhet Barn- och ungdomspsykiatri (BUP) Hisingen är en del av verksamhetsområdet Neurologi - Psykiatri - Habilitering. Vi är en öppenvårdsmottagning med syfte att besitta bred och djup kompetens i förhållande till vår patientgrupp, vilket är barn och ungdomar upp till 18 år med allvarlig psykisk ohälsa. Vi söker nu socionom som ska bli en del av vårt engagerade team av både psykologer, socionomer, psykiatrisjuksköterskor, vårdadministrativa sekreterare och läkare. Vårt team drivs av ett gott kamratskap, professionalitet och serviceanda. Med nya medel och förutsättningar utökar vi vår personalstyrka med målet att nå ut med hög tillgänglighet. Vi är en innovativ mottagning med flera spännande projekt på gång, som exempelvis hundterapi samt utvecklingsarbete inom ett hemmasittarprogram. Vi sitter i fräscha lokaler på Gamla Tuvevägen, nära Backaplan - ett expansivt område som ligger cirka åtta minuter från Göteborgs centrum med lokaltrafik. Utbudet av restauranger, affärer och träningsmöjligheter är stort.

Du som socionom hos oss är en mycket viktig medarbetare och fyller tillsammans med det medicinska och psykologiska perspektivet, den tredje och väsentliga psykosociala aspekten. Arbetet med patienten inom barn- och ungdomspsykiatrin sker främst genom föräldrar men också via nätverk samt samhällets övriga stödinsatser.

Dina arbetsuppgifter kommer vara psykosocialt behandlingsarbete med barn, ungdomar, deras familjer och nätverk och innehåller ett utåtriktat arbete med samverkanskonferenser med skolor och övriga samarbetspartners.

Vem tror vi passar hos oss?

Vi söker dig som är socionom, eller dig med utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, gärna med erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatriskt arbete. Vidare ser vi att du har god kunskap om lagstiftning och kommunal socialtjänst. Vi ser det som meriterande om du har steg-1 utbildning eller motsvarande och/eller erfarenhet av arbete med föräldrautbildning, exempelvis Komet eller annan gruppbehandling. Framförallt är du en person som värdesätter det viktiga arbetet med barn och ungas psykiska ohälsa och vill arbeta för en framstående och tillgänglig barn- och ungdomspsykiatri.

Då vi ser det som viktigt att du ska trivas hos oss, lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. För att mottagningen på bästa sätt ska återspegla och svara upp mot vår patientgrupps behov, ser vi gärna sökanden med olika kulturell och språklig bakgrund.

Tjänsten är ett vikariat på ett år. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse, så snart som möjligt
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/113
Kontakt
  • Enhetschef, Caroline Johansson , 072 - 208 66 21
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Git Olofsson, 072 - 206 35 58
Publicerat 2022-01-07
Sista ansökningsdag 2022-01-21

Tillbaka till lediga jobb