Familjecentralen Angered, Barn- och ungdomsverksamheten Angereds Närsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Familjecentralen
Angereds Närsjukhus har även ett hälsofrämjande och förebyggande uppdrag och är därför med som aktör i det familjecentrerade arbetet i stadsdelen. I Angered finns tre familjecentraler som har ett generellt hälsofrämjande uppdrag och som erbjuder tidiga förebyggande insatser till föräldrar och barn i Angered, 0-12 år. Familjecentralerna finns belägna i Angered centrum, Lövgärdet samt i Hjällbo. På familjecentralen samverkar olika verksamheter så som Barnmorskemottagning, BVC, öppna förskolan, socialtjänsten och specialistsjukvården.

Specialistcentrum Barn och Unga
Verksamheten består av en specialistmottagning i Gamlestaden och en specialistmottagning på Angereds Närsjukhus. Där arbetar vi med barn och unga i ålder mellan 0-18 år och deras familjer. Vi arbetar teambaserat och tvärprofessionellt inom olika diagnosområden tex astma/allergi, gastro, obesitas, undervikt och neuropsykiatri mm.

Om vikariatet
Eftersom en av våra kuratorer går på föräldraledighet behöver vi en ersättare. Vi söker dig som är kurator och har stort engagemang för barn och deras familjer. 50% av tjänsten är förlagd på Familjecentralen i Angered. Resterande tid arbetar du inom Specialistcentrum Barn och Unga Angereds Närsjukhus.

Hos oss arbetar du med föräldrastöd både genom enskilda samtal, föräldragrupper och samverkar med andra aktörer inom och ibland utanför vår verksamhet. På familjecentralen ingår det också att tillsammans med BVC-sjuksköterska göra hembesök.

Om dig
Vi söker nu dig som är en nyfiken, drivande och engagerad person som vill vara med och förvalta och utveckla vårt arbete. Du är van att arbeta självständigt och vill jobba med både små och stora barn samt deras familjer. Då vi har ett mångkulturellt patientunderlag är det viktigt att du har ett intresse för, och trivs med, arbete i ett multikulturellt område. Du ska ha stort intresse för att arbeta i tvärprofessionella team och i samverkan bedriva utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet när vi rekryterar.

Kvalifikationer

  • Socionomutbildning
  • Erfarenhet av tidigare arbete med barn och unga och föräldrastöd
  • Svenska i tal och skrift
  • Erfarenhet från arbete i mångkulturellt område
  • Utbildning i Trygghetscirkeln COS-P, ABC- alla barn i centrum är meriterande

Övrigt
Vi begär utdrag ur belastningsregistren på alla som erbjuds anställning inom Verksamhet Barn och unga.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220401-221231
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Angered
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/7188
Kontakt
  • Catarina Svalbacke, vårdenhetschef, 070-020 78 64
  • Kristoffer Alin, vårdenhetschef, 072-202 94 72
  • Lena Hogander socionom, 070-081 66 65
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR, 070-255 49 19
Publicerat 2021-12-22
Sista ansökningsdag 2022-01-16

Tillbaka till lediga jobb