Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk patologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av yttersta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av högsta kvalitet.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Beskrivning av verksamheten 

Verksamhetsområdet Klinisk patologi är en verksamhet i förändring och utveckling med stort fokus på digitalisering inom diagnostik. Verksamheten består av sex olika enheter som har ett tätt samarbete, Patologilaboratorier 1, 2 och 3, Cytologilaboratorier, Verksamhetsstöd samt Diagnostik.Vid laboratoriet undersöks cell- och vävnadsprover avseende förekomst av sjukliga förändringar. Laboratoriet är ett utav nordens största patologilaboratorier vilket gör att vi har många olika specialiteter i vår verksamhet. Tjänsten kommer huvudsakligen vara förlagd till vår sektion som tar hand om immunohistokemi och våra transplantationspreparat. I sektionen har vi en beredskapslinje som vid behov kan rycka in dygnet runt.

Vad kan vi erbjuda dig som söker? 

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete som till största delen är förlagt till dagtid men vi har även en beredskapslinje för våra transplantationsprover. Du arbetar i team tillsammans med övriga i gruppen och har ett mycket nära samarbete med läkarna. Så småningom hoppas vi kunna utöka vår grupp och då kommer det finnas möjlighet till att även kunna vara på någon utav våra andra sektioner i verksamheten. Nyutexaminerade biomedicinska analytiker erbjuds på Sahlgrenska Universitetssjukhus att gå ett kliniskt basår. Detta har tidigare erbjudits för sjuksköterskor men sedan ett år tillbaka så finns det även för biomedicinska analytiker.

Arbetsuppgifter

Det första du kommer få lära dig är vilka tekniker vi använder oss av för immunohistokemin. Vi har precis startat upp ett nytt processflöde där varje person tilldelas en roll i den dagliga processen och rollerna skiftar under veckan för att du ska få kunskap och erfarenhet av alla olika processteg. När du behärskar immunhistokemin kommer du även att läras upp för att kunna ta hand om transplantationsbiopsier och vara med i vår beredskapslinje. När det gäller beredskap så har man det en kväll/natt i veckan och var femte helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är biomedicinsk analytiker. Erfarenhet av arbete på ett patologilaboratorium är meriterande men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad från BMA-programmet. Vi söker dig som tycker om att arbeta i team men som även kan arbeta självständigt när det behövs. Ditt fokus måste alltid vara "patientens bästa". 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/3822
Kontakt
  • Enhetschef, Camilla Sydvart, 070-0816630
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gunilla Lundberg, 070-2649470
  • Naturvetarna, Anna Arvidsson , 070-4966870
Publicerat 2020-08-24
Sista ansökningsdag 2020-09-07

Tillbaka till lediga jobb