Sexualmedicinskt Centrum

Om oss

Sexualmedicinskt centrum är en specialistmottagning med klinisk behandlingsverksamhet där fokus är sexualmedicinska frågeställningar. Vi arbetar tvärprofessionellt utifrån såväl medicinsk som psykosocial kompetens och utgår från ett rättighetsperspektiv. Det innebär att alla oavsett funktionalitet, kön, könsidentitet, könsuttryck, sexuell identitet och sexuell praktik ska känna sig välkomna och uppleva ett gott omhändertagande.

Våra patienter kommer från hela Västra Götalandsregionen. Enheten har förutom direkta patientkontakter även ett konsultativt uppdrag att erbjuda stöd till vårdgrannar och handledning i specifika ärenden.

Teamet på Sexualmedicinskt centrum i Göteborg består idag av barnmorskor, fysioterapeut, läkare och psykologer som har sexologisk och terapeutisk kompetens. Teamet består även av sjuksköterska, vårdadministratör samt verksamhetschef. Vi arbetar nära Kunskapscentrum för sexuell hälsa och kommer också att finnas med i arbetet kring en mottagning för vård efter sexuella övergrepp, som planeras att starta under slutet av året.

Vi är en arbetsgrupp som månar om god gemenskap och kollegialt samarbete för att skapa en stöttande och trivsam arbetsmiljö tillsammans.

Om arbetet

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete tillsammans med engagerade arbetskamrater och med utgångspunkt i sexologiska och sexualmedicinska frågeställningar. Utöver att representera din profession i tvärprofessionellt teamarbete består dina arbetsuppgifter i att bedöma, diagnosticera och behandla patienter vars sexuella ohälsa bedöms bero på psykologiska faktorer såsom traumarelaterad ohälsa, ångest, nedstämdhet och personlighetsmässiga faktorer. Psykologens roll innebär att sig an patienter som bedöms ha svårigheter av högre komplexitet: mångåriga besvär, låg funktionsnivå och hög grad av samsjuklighet. Exempel på vanliga patientkategorier för psykologisk behandling är patienter med ångest för sex, könsdysfori, oönskad sexualitet och sexuell tvångsmässighet. Olika typer av utbildnings-, konsultations- och handledningsuppdrag är vanligt förekommande inslag i tjänsten.

Om dig

Du är legitimerad psykolog. Vi ser gärna att du har vidareutbildning i sexologi, och om så inte är fallet att du är beredd att genomgå vidareutbildning. Meriterande är psykoterapeut- och/eller specialistutbildning. Arbetslivserfarenhet av bedömning och behandling inom ramen för psykiatrisk verksamhet är även det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och att du är trygg i din yrkesroll. Som person är du flexibel, utvecklingsorienterad och har ett professionellt arbets- och förhållningssätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2898
Kontakt
  • Mats Leffler, Verksamhetschef, 0702-455271
Facklig företrädare
  • Anders Ordqvist, Sveriges Psykologförbund, 0707-520739
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb