Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 6, Allmänpsykiatrisk avdelning

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara en del av ett engagerat team som arbetar för att förbättra livskvaliteten för patienter? Vår avdelning för heldygnsvård söker nu en psykolog som vill vara med och göra skillnad. Vi erbjuder en dynamisk och stödjande arbetsmiljö där du kan utvecklas professionellt och bidra till våra patienters välmående.

Arbetsuppgifter

Som psykolog på vår avdelning kommer du att arbeta i ett teambaserat sammanhang tillsammans med psykiatriker, sjuksköterskor, kuratorer och annan vårdpersonal. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera:

 • Diagnostisering och utredning: Genomföra psykologiska bedömningar och utredningar för att fastställa diagnoser och behandlingsbehov.
 • KBT-interventioner: Planera och genomföra kognitiv beteendeterapi (KBT) för patienter med olika typer av psykiska besvär.
 • Psykoedukation: Öka följsamheten till behandlingsplaner och medicinering.
 • Handledande funktion: Stödja och handleda övrig personal i psykologiska frågor och behandlingstekniker för att säkerställa en hög kvalitet på vården.
 • Teambaserat arbete: Delta aktivt i tvärprofessionella teammöten och samverka med kollegor för att utveckla och implementera vårdplaner för patienterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
Legitimation som psykolog. Erfarenhet av diagnostisering och psykologiska utredningar. God förmåga att arbeta i team och samverka med andra yrkesgrupper. Stark kommunikationsförmåga och förmåga att anpassa dig till olika patienters behov. Erfarenhet av arbete inom heldygnsvård eller psykiatri är meriterande men inte ett krav. Erfarenhet av att arbeta med KBT är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker en empatisk och ansvarsfull person som brinner för att hjälpa människor. Du är flexibel, lösningsorienterad och har en god förmåga att hantera stressiga situationer. Din förmåga att skapa trygghet och förtroende hos både patienter och kollegor är avgörande för att lyckas i rollen.

Vi erbjuder

 • En stimulerande arbetsmiljö i nybyggda lokaler med möjlighet till kontinuerlig fortbildning och professionell utveckling.
 • Stöd och handledning från erfarna kollegor.
 • Möjlighet att vara med och utveckla vår vård och våra arbetsmetoder. 

Övrigt

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetare bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet berikar verksamheten.

Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke-och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.

Intervju pågår löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2835
Kontakt
 • Sofia Lennéer, 0737-025814
 • Adam Carlbo, 0722-088265
Facklig företrädare
 • Sebastian Burgman, Psykologförbundet , 0501-68312
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-29
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb