Folktandvården, Tidaholm

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Nu söker vi en lagspelande tandläkare som vill göra skillnad!

Huvuduppdrag och arbetsuppgifter

På Folktandvården Tidaholm träffar du patienter i alla åldrar med många olika vårdbehov. Som tandläkare hos oss har du en viktig roll för att patienterna ska känna sig bra bemötta och trygga under sitt besök. Du får användning av hela din kompetens samtidigt som tjänsten också ställer krav på både kreativitet, empati och servicekänsla.

I tjänsten ingår bland annat:

 • Att arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor i behandlingsrummet.
 • Arbete med såväl enklare undersökningar som mer avancerade behandlingar och i viss mån akut tandvård.
 • Att vara teamets specialist i oral diagnostik.

Vi är en nyrenoverad klinik som arbetar enligt 7-19-modellen. Detta ger alla anställda flexibla arbetstider vilket höjer trivseln på kliniken. Vi är 5 tandläkare, 6 tandhygienister och 12 tandsköterskor med olika specialintressen samt stor kompetens och lång erfarenhet.  Lustgas och sedering används regelbundet. Panoramaröntgen finns.  Då Folktandvården Tidaholm samarbetar nära med omkringliggande kliniker och tjänstgöring där kan förekomma är körkort en fördel. Vi har 11 behandlingsrum och klinikens öppettider är 07.00-19.00 måndag till torsdag och 07.00-16.00 fredag.

Tidaholm är en idyllisk småstad med vacker natur. Tillgång till badsjöar och fiske finns tillgängligt på Hökensås inom kommunen. De flesta sporter finns representerade här. Vi gör vårt bästa att hjälpa till att skaffa bostad  och arbete till medföljande partner. Gå gärna in på www.tidaholm.se för att se allt som staden har att erbjuda.

Kompetenskrav och profil

 • Legitimerad tandläkare
 • Intresse för både barntandvård och vuxentandvård
 • Kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift
 • Förmåga att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och klokt sätt
 • Kunna ge ett stabilt och lugnt intryck även när det är mycket att göra
 • Förmåga att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört sätt

Är du ny i yrket får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första året. Handledningsprogrammet är en del av vårt treåriga utvecklingsprogram med upp till 18 dagars kompetensutveckling.

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken.

Om du som sökande har utbildning/examen från ett annat EU/EES-land än Sverige och saknar referenser kan det bli aktuellt med kompletterande teoretiska och kliniska arbetsprover som en del av rekryteringsprocessen.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tidaholm
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2767
Kontakt
 • Klinikchef: Alma Babovic, 073-7886704
Facklig företrädare
 • TT: Carina Bergman, 010-4417190
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb