Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk mikrobiologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Biolog? Välkommen till Sektion virologi för arbete med utvärdering av antiviral effekt av kinashämmare mot luftvägsvirus!

Om verksamheten

Klinisk Mikrobiologi omfattar totalt cirka 200 anställda. Vi bedriver klinisk mikrobiologisk diagnostik av virus, svamp, parasit och bakterieorsakade infektioner och är aktiva inom forskning, utbildning och undervisning.

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder utvecklingsmöjligheter för biologer med intresse för forskning med inriktning mot antivirala läkemedel riktade mot luftvägsvirus. Vi erbjuder även forskning på hög internationell nivå med möjlighet till translationella samarbeten inom akademi och näringsliv.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med odling av mammalieceller med tonvikt på humant respiratoriskt epitel. Cellkulturerna kommer att infekteras med virus och behandlas med antivirala läkemedel, varpå förloppet och den cellskadande effekten utvärderas med hjälp av bland annat mikroskopering , PCR och sekvensering. Efterföljande resultatanalys och sammanställning av rapport för publicering i vetenskaplig tidskrift.

Om dig

Du ska ha en grundexamen inom biologi/mikrobiologi, med naturvetenskapligt grundintresse och kompetens inom experimentell virologi med tonvikt på antiviralt utvecklingsarbete. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2025-07-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2677
Kontakt
  • Professor, Tomas Bergström, 0705-264369
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Ewa Johansson, 031-3424709
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb