Regionhälsan Barn- och Ungdomsmedicinsk Mottagning Västra Frölunda

Våra unga är framtiden. Hos oss kan du verkligen göra skillnad för barn- och ungdomar som söker specialistvård. Med de ungas bästa för ögonen ger teamet dem det de behöver, just när de behöver det.

Om oss

Öppenvårdsmottagningarna Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning (BUM) erbjuder specialistvård för barn och ungdomar upp till 18 år, som inte kräver sjukhusens vårdinsatser. Vi samverkar mellan mottagningarna. Vi utreder, behandlar och följer upp patienter med diagnoser som tex allergi, astma, epilepsi, sjukdomar i urinvägarna, tarmsjukdomar, samt tillväxtproblematik. Även vissa utvecklingsavvikelser och psykosomatiska problem behandlas.

Västra Frölunda har ett upptagningsområde på cirka 27 000 barn, från nyfödda och upp till 18 år. Beläget i västra Göteborg och gränsar norrut mot Hisingen och söderut mot Mölndal. BUM Frölunda är en arbetsplats där kompetensen är stor och där en blandning av olika professioner tillsammans arbetar för barnens och familjernas bästa. Nu söker vi dig som vill bli vår undersköterska– en central funktion i det dagliga arbetet på mottagningen!

Om arbetet

Stor variation i sjukdomspanorama och patienternas åldrar ger arbetet bredd, spänning och variation. Du kommer att vara själv i din profession som undersköterska på mottagningen. Du kommer att arbeta både administrativt och på vårat lab med provtagning av barn. Du kommer också att sköta våra 1177 ärenden, interna telefon samt ansvara för kontroll av laboratorieutrustning och mycket mer av de vanligast förekommande arbetsuppgifterna på mottagningen. Verksamheten utgörs i huvudsak av planerad vård men enstaka akuttider erbjuds de minsta.

På mottagningen arbetar barnläkare, barnsjuksköterskor, psykolog, dietist och medicinska sekreterare. Arbetet sker i samverkan med socialtjänst, elevhälsa, barn och ungdomspsykiatri (BUP), barn- och ungdomshabilitering (BUH), sjukhus, vårdcentraler och barnavårdscentraler (BVC) där vi också stöttar som remissinstans och kompetensstöd.

Vi är mycket måna om medarbetarna och arbetsmiljön. Arbetet präglas av laganda där samspelet mellan olika yrkeskategorier värdesätts. Vi har regelbundna träffar för fortbildning. Som nyanställd hos oss anpassas introduktionen efter dina behov genom att vi utgår från dina tidigare erfarenheter och bygger på med ytterligare barn och ungdomskunskap. Arbetstiderna är förlagda måndag till fredag dagtid.

Om dig

Vi söker dig som är undersköterska med ett stort intresse för barn och deras familjer. Vi ser det som meriterande om du har tidigare arbetat med barn och har erfarenhet av provtagning, administrativa uppgifter och mottagningsverksamhet i stort.

Utöver arbetsuppgifterna ovan vill vi även att du som person har en positiv inställning och ett lösningsorienterat synsätt, du är inte rädd för nya arbetsuppgifter och att hjälpa till där det behövs. Som du säkert har förstått nu är det en teamspelare med stor samarbetsförmåga och mycket engagemang som vi söker och du kommer att bli en mycket viktig kollega för oss. Självklart har du också ett gott bemötande och bidrar därigenom till en god arbetsmiljö. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Sist men inte minst, du tycker det är viktigt att ha roligt på din arbetsplats och har nära till skratt.

Har du några frågor kring tjänsten så tveka inte att höra av dig till oss.

Villkor

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti/September, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2669
Kontakt
  • Anna-Pia Wentzel, Enhetschef , 0721-936031
Facklig företrädare
  • Annika Isaksson, Kommunal, annika.isaksson@vgregion.se
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb