Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningscentrum barn och unga vuxna

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Vill du vara med och utveckla den högspecialiserade vården?

Ätstörningscentrum har ett Nationellt Högspecialiserat Uppdrag sedan december 2023. Vi söker nu specialistläkare i barn och ungdomspsykiatri till vår nystartade familjeavdelning, som tillsammans med oss vill bygga upp och bedriva en verksamhet i toppklass. Ätstörningscentrum har en spännande och utvecklande uppgift framför sig som du kommer att var en del av.

På Ätstörningscentrum barn och unga vuxna, utreder och behandlar vi patienter med allvarlig ätstörning upp till 25 år. Uppdraget är att arbeta med yngre patienter och deras närstående, som är drabbade av allvarlig ätstörning i ett nära samarbete med enhetschef och övrig personal.

Vi samarbetar i vårdkedja med specialiserad mottagning, dagsjukvård och heldygnsvård, med kontinuitet som viktigt ledord.

Det bedrivs även forskning och ett löpande metodutvecklingsarbete på Ätstörningscentrum, för att säkerställa vård av hög kvalitet. 

Vad erbjuder vi?

Som specialistläkare hos oss blir du en del av ett spetskompetens och tvärprofessionellt team som bedriver vård riktad mot svårbehandlad ätstörning hos barn på dagsjukvård/familjeavdelning. Teamet består av familjeterapeut, psykolog, sjuksköterska, dietist, miljöterapeut och sekreterare. Vi har ett gott samarbetsklimat och känner ett stort engagemang för våra patienter.

Du kommer att ha ett nära samarbete med vårdavdelning Ungdom samt dagsjukvård.

Du kommer att, om du så önskar, ha möjlighet att kombinera ditt kliniska arbete på Ätstörningscentrum med forskning.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att delta i bedömningsteam för patienter från närområdet och patienter som vårdas inom NHV-uppdraget, samt utreda, diagnostisera och behandla.

I tjänsten ingår ett tätt samarbete med våra barnpsykiatriker på vårt verksamhetsområde; neuroligi psykiatri barn samt ansvarig specialistläkare på vår ungdomsavdelning.

I ditt arbete ingår också att vara aktiv i undervisning av läkarstudenter, AT-läkare, underläkare och ST-läkare. Jourtjänstgöring ingår i uppdraget.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad specialistläkare i barnpsykiatri, alternativt annan specialistutbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatri, vuxenpsykiatri och/eller ätstörningsspecialiserad vård är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver ha lätt för att samarbeta.

Vi ser det som positivt att du har ett intresse för att engagera dig i utvecklingsarbete och forskning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis. 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2653
Kontakt
  • T.f Specialistläkarchef, Susanna Pfeil Jakobsson, 0724-534073
  • T.f Enhetschef, Helén Axelsson Salo, 0738417967
Facklig företrädare
  • Karin Nagy, 0700-816763
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb