Södra Älvsborgs Sjukhus, VO medicin

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Vi söker dig som är sjuksköterska till vår onkologimottagning och onkologidagvård. Hos oss kommer du få ett stimulerande och varierande arbete tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor.

I din roll som sjuksköterska kommer du att arbeta med telefonrådgivning på vår onkologmottagning. Onkologmottagningen är organiserad i en bröstmottagningsdel och tablettmottagningsdel. Till bröstmottagningen ringer patienter för rådgivning och tidsbokning för underökning för förändringar i bröstet, samt patienter under uppföljning avseende bröstcancerdiagnos. Du får följa patienter som är under utredning av förändring i bröstet då du jobbar som koordinator och även deltar på multidisciplinära behandlingskonferenser tillsammans med läkare och andra vårdinsatser för att på bästa sätt planera vård och behandling för patienten. På tablettmottagningsdelen har du ansvar för patienter under onkologisk tablettbehandling, boka uppföljning och symtomkontroll av biverkningar, både under besök på mottagningen och genom telefonrådgivning. Du kommer primärt att bli upplärd och jobba på vår onkologimottagning men får även chansen att läras upp på vår onkologidagvården vid senare tillfälle vilket medför ytterligare möjlighet för variation och utveckling i din yrkesroll.

Patienterna besöker vår dagvård för att få sin cancerbehandling och här kommer din roll som sjuksköterska vara att stötta, guida och följa upp patienter. I dina arbetsuppgifter ingår att administrera cytostatika eller annan behandling såsom immunterapi, ge blodtransfusioner, andra intravenösa läkemedel och subkutana injektioner. Du kommer också att arbeta med patienternas symtom och uppföljning av biverkningar relaterat till behandlingen eller sjukdomen. Du har egen tidbok och arbetar som kontaktsjuksköterska. Du kommer att arbeta tillsammans med kompetenta och erfarna och tillsammans arbetar ni för en god omvårdnad av patienten.

Anställningen är på dygnets alla timmar men du kommer arbeta dagtid med regelbunden helgrotation till vår slutenvårdsavdelning.

Om oss
Hematolog- och onkologenheten består av en onkologmottagning, hematologmottagning, hematologdagvård, onkologdagvård och en slutenvårdsavdelning. Vi är specialiserad på att vårda patienter med hematologiska och onkologiska sjukdomstillstånd samt. Cancersjukvården är i ständig utveckling där mycket forskning pågår och många av våra patienter ingår i forskningsstudier som bedrivs inom enheten vilket skapar ett utvecklingsinriktat och spännande arbete.

Vi är ett sammansvetsat och tryggt team som verkligen arbetar tillsammans, lär av varandra och stöttas av engagerade chefer. Vi har en kultur där vi tar arbetsmiljön på största allvar och vill att alla våra kollegor ska gå hem från jobbet med en god känsla i magen.

Vi erbjuder dig

  • En trygg och god arbetsmiljö
  • Varierande arbete med mycket eget ansvar
  • Kontinuerlig kompetensutveckling
  • Sammansvetsat team
  • Stabilt ledarskap
  • Vi har möjlighet att erbjuda dig en introduktion som är anpassad efter dina förutsättningar tillsammans med en rutinerad sjuksköterska, vi räknar med att introduktionen är minst 4–5 veckor

Din profil
Vi söker dig som är har svensk sjuksköterskelegitimation och har erfarenhet i yrket. Du har intresse av att arbeta med cancersjukvårdens båda kurativa och palliativa patienter. Det är meriterande om du arbetat några år inom yrket men vi tycker även det är positivt om du har vidareutbildning inom onkologi och/eller erfarenhet från onkologisk vård. Som person är du självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och enkelt kommunicerar med andra. Du är trygg i din roll och vi värdesätter din förmåga att möta olika människor och skapa goda relationer med både patienter och kollegor.

Läser du sista terminen på sjuksköterskeprogrammet eller har mindre än fyra månaders yrkeserfarenhet hänvisas du att söka till våra introduktionsprogram. Läs mer om SÄS introduktionserbjudande till dig som nyexaminerad sjuksköterska här.

Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2637
Kontakt
  • Payam Jabbar Hasan, vårdenhetschef, 033-6162201
Facklig företrädare
  • Anna Augustsson, Vårdförbundet, 033-6162211
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb