Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Allergi- lung- CF infektionsmottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Drottning Silvias barnsjukhus har ett brett utbud av högspecialiserad vård. Vid sektorn för pediatrisk lungmedicin bedrivs en komplett verksamhet inom ämnesområdet, omfattande såväl läns- och region- som nationell högspecialiserad vård. På barnsjukhuset disponerar vi över hela spektrumet av metoder för utredning och behandling av pediatriska lungsjukdomar. Barn med lungsjukdomar tas om hand i ett nära samarbete med flera andra sektorer. Inom sektorn bedrivs utbildnings- och forskningsverksamhet och vi erbjuder även subspecialisering inom pediatrisk lungmedicin.

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen direkt lungmedicinskt patientrelaterat arbete i teamsamverkan på mottagning och avdelningar, samt praktiskt utredningsarbete med bronkoskopi och lungfysiologiundersökningar. Tidvis tjänstgöring på barnmedicinsk avdelning med blandade diagnoser och jourtjänstgöring ingår i arbetsuppgifterna liksom undervisning och handledning av läkarstuderande och blivande specialister i pediatrik. Vår förväntan är att du är intresserad av att bedriva forskning och utveckling inom lungmedicinska området och tillsammans med alla i teamet engagera dig i uppgifter som leder till att vården utvecklas.

Om dig

Du som söker är legitimerad specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin med stort intresse för och erfarenhet av pediatrisk lungmedicin. Har du dessutom praktisk erfarenhet av bronkoskopi och lungfysiologi eller erfarenhet inom forskning och utbildning ser vi det som meriterande. Du visar ett stort engagemang för ditt arbete och kännetecknas av en positiv inställning, ett lösningsorienterat synsätt och du har en god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Som medarbetare hos oss har du dagligen kontakt med olika individer och professioner vilket förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta. Det är också viktigt att du kan etablera goda relationer med patienter i alla åldrar och deras anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2629
Kontakt
  • Emma Goksör, Sektionschef, 0313438025
Facklig företrädare
  • Jakob Medbo, SACO, jakob.medbo@vgregion.se,031-3435935
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb