Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning:
På Axevalla hästcentrum mellan Skara och Skövde finns allt du kan önska dig i hästväg. Vi befinner oss i en expansiv fas där ny skola och hästanläggning just nu uppförs. På Axevalla hästcentrum kan man läsa Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Vår målsättning är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. 

Då verksamheten växer och i samband med flytten till vår nya anläggning i höst så söker vi dig som vill stärka upp vårt driftsgäng. Vi tror att du är lösningsorienterad, har en positiv inställning och har lätt för att arbeta i grupp. Eftersom vår verksamhet har tydligt fokus på utbildning och utveckling så behöver du gilla att arbeta tillsammans med människor och ungdomar i en verksamhet som utvecklas i framkant.

Arbetsuppgifter:
Driftsorganisationens uppdrag är att utveckla, förvalta samt att ha anläggning och hästar redo för undervisning i praktiska moment och utvecklingsprojekt. Huvudsakliga arbetsuppgifter för tjänsten är:

 • Skötsel av anläggningens faciliteter tex. stallar, ligghallar, stängsel, robotutrustning, träningsbanor.
 • Skötsel och enklare service av jordbruksmaskiner – traktorer, lastmaskin, elbilar m.m.
 • Rutinarbete i stall och anläggning Ex. mockning av ligghallar, hagar, boxar, fodring.
 • Hästskötsel.
 • Skötsel av anläggningens teknik tex. foderrobot, gödselrobot m.m.
 • Skötsel av våra testbäddar för utvecklingsprojekt, tex. kamerautrustning, mätutrustning.

Arbetet sker ofta tillsammans med elever. Tjänsten kan även innehålla undervisning i egen kurs. 

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en för anställningen relevant utbildning samt erfarenhet av liknande arbete på hästanläggning. Du har även erfarenhet av att arbeta med maskiner och teknisk utrustning anpassad för hästanläggning. B-körkort för manuell växellåda är ett krav. 

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av undervisning/socialt arbete 
 • utökat körkort
 • erfarenhet av skötsel av banor för träning av hästar.
 • erfarenhet av arbete med djur

Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.

Villkor:
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad. Tillträde 5 augusti 2024 eller enligt överenskommelse. Kvälls- och helgarbete kan förekomma. För att få en anställning inom vår skolverksamhet krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 21 juni.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2618
Kontakt
 • Nicklas Dahlqvist, rektor, 070-0825634
Facklig företrädare
 • Erika Volmarsdotter, Kommunal, 072-4537617
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb