Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet på vårt internat på Axevalla Hästcentrum innebär främst att arbeta med elever som har förstärkt boendestöd på internatet (IFS). I arbetet ingår att upprätta genomförandeplaner tillsammans med elev och vårdnadshavare som sedan ligger till grund för det dagliga arbetet kring eleven. Du stödjer eleverna kring vardagssituationer och i sociala interaktioner utifrån uttalat behov och beslutade insatser. Du gör även kontinuerliga uppföljningar tillsammans med ansvarig kommun, samordnare, elev och vårdnadshavare. Kontakt med vårdnadshavare ser vi som en viktig del i vårt arbete.

Som anställd ingår du i internatets arbetslag. Tillsammans arbetar ni i ett team kring hela skolans internat. Du kommer arbeta i nära samverkan med resten av skolans olika funktioner.

Som anställd på vårt internat har du en viktig vuxenroll samt har förmågan att lätt skapa sociala relationer med ungdomar. Du ska vara förebild för eleverna och skapa trygghet som gynnar elevernas utveckling. Du känner stort ansvar och har eleverna i fokus när du driver utvecklingsfrågor och genomför aktiviteter.

Kvalifikationer - vi söker dig som har:

  • Undersköterskeexamen eller likvärdig examen.
  • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar med NPF eller annan funktionsnedsättning.
  • Erfarenhet av gruppaktiviteter för ungdomar.
  • B-körkort för manuell växellåda.
  • Grundläggande IT-kunskap.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid en positiv attityd och att du har service- och ansvarskänsla. Du måste tycka om att arbeta med människor - du möter elever och personal varje dag. Skolorna präglas av öppenhet, prestigelöshet och stor vilja till utveckling och samarbete.

Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, tålmodig samt initiativrik. Du behöver kunna lösa problem som kan uppstå på egen hand samt tillsammans i grupp. Arbetslaget ansvarar gemensamt över fasta aktiviteter som erbjuds på internatet.

B-körkort manuell växellåda är ett krav. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor:
Vikariat under läsåret 24/25 med tillträde 5 augusti 2024 eller efter överenskommelse. Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd eftermiddag och kväll. För att få en anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast den 14 juni 2024. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 5 augusti 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Axevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2600
Kontakt
  • Nicklas Dahlqvist, 070-0825634
Facklig företrädare
  • Erika Vollmarsdotter , 072-4537617
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb