Närhälsan Alingsås jourcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Alingsås jourcentral är en kvälls- och helgöppen jourmottagning belägen i samma lokaler som Närhälsan Sörhaga vårdcentral. Varje arbetspass bemannas av ett team om sex medarbetare med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare. Ett gott samarbete i en god arbetsmiljö är viktigt för oss. Vi ser positivt på att bedriva forskningsarbete och därmed bidra till att driva vårdutvecklingen framåt. Vi erbjuder kompetensförsörjning samt utvecklingsmöjlighet inom befattningen behandlingssjuksköterska.

Lokalerna ligger centralt beläget i Alingsås med cirka 10 minuters gångavstånd till tågstationen. Våra öppettider är måndag-fredag kl. 17:00-22:00 och helgdagar kl. 10:00-16:00. Vi arbetar även med digital tillgänglighet i form av telefonrådgivning, måndag-fredag kl. 14.30-16.30 och helgdagar kl. 08.30-09.30. Jourcentralens uppdrag innebär att ge en god vård på jourtid.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner som ingår i en anställning på Närhälsan.

Om arbetet

På jourcentralen prioriteras inkommande patienter i vår drop-in mottagning. Dina arbetsuppgifter spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar det allmänmedicinska området där du möter patienter i alla åldrar och situationer. Vi arbetar med triage och patientflöden och har väl utarbetade rutiner och PM som är till stöd för dig i detta. Du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande i första linjens vård, både via digitala vårdmöten samt på mottagningen.

Arbetet innebär akuta besök. Du arbetar självständigt med egen mottagning där du triagerar, behandlar och följer upp patienter. Ett nära samarbete med dina kollegor sker på enheten och tvärprofessionellt i teamet, men även tillsammans med andra enheter såsom akutmottagning, ambulans och vårdcentral. För oss är det viktigt med högt i tak, att ta vara på varandras kompetenser och att arbeta prestigelöst. Tillsammans med vårdcentralsledningen ansvarar vi för att utveckla och driva verksamheten framåt.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom primärvård och/eller akutsjukvård, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad.

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösningsförmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga professioner. Du kan formulera dig väl i både tal och skrift, samt är en engagerad och god lyssnare vid så väl digitala möten som besök på mottagningen. Vi uppmuntrar att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt                                     

Tjänsten avser en deltidsanställning på en sysselsättningsgrad på 50-75%.

Intervjuer på jourcentralen kommer att hållas mellan den 17-20 juni.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på mottagningen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50-75%
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2543
Kontakt
  • Malin Törnberg, Enhetschef, 072-7201340
Facklig företrädare
  • Lena Jansson, Vårdförbundet, 072-4519414
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb