NU-sjukvården, Område 3 sektion 1, Vuxenpsykiatrisk slutenvård Avdelning 64

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Avdelning 64
Avdelning 64 är en allmänpsykiatrisk slutenvårdsavdelning. Vården riktar sig mot att hjälpa patienter ur svåra depressionstillstånd med suicidtankar/handlingar, affektiva sjukdomar med psykosbild och svåra kristillstånd. 

En del av verksamheten består av ECT-/ och rTMS-behandlingar där avdelningen har särskilt anställd personal som ansvarar för den delen av verksamheten. Avdelningen vårdar även i liten skala patienter med ätstörningsproblematik i samverkan med ätstörningskliniken. På avdelningen ges även ketamininfusioner mot svåra depressiva tillstånd, något samtliga sjuksköterskor
utbildas i. 

Avdelningen är en utbildningsavdelning med konceptet IPL, Interprofessionellt lärande. Studenter från olika kategorier arbetar i team och har även ett team av handledare som handhar gruppen i sin helhet. På avdelningen arbetar skötare, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och AT-/ST-/överläkare. 

Arbetsuppgifter

  • Sedvanliga sjuksköterskeuppgifter – rondarbete, läkemedelshantering, provtagning, såromläggningar, injektions- och infusionsgivning, EKG, observationer och skattningar.
  • Bedömningar och åtgärder av akuta och icke-akuta somatiska och psykiatriska tillstånd.
  • Arbetsledning i varierande omfattning.
  • Handledning av studenter med start utifrån egen kompetens

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av psykiatrisk slutenvård. Du är lyhörd, positiv, förändringsvillig och arbetar bra i nära team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intresse av att lära ut är fördelaktigt.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Kliniskt basår
Som nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i Kliniskt basår med regelbundna mentorsamtal på avdelningen. Läs mer om det kliniska basåret via länken: Ny i din yrkesroll - NU-sjukvården (nusjukvarden.se)

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2522
Kontakt
  • Ronja Freyholtz, Avdelningschef, 010-4350641
Facklig företrädare
  • Eva Stridh, Vårdförbundet , vxl.010-4350000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb