Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling, Samhällsanalys

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Koncernstab regional utveckling är en del av Koncernkontoret på Västra Götalandsregionen. Staben ansvarar för att leda, utveckla och samordna arbetet med att verka för en hållbar regional utveckling i Västra Götaland. Det omfattar VGR:s samhällsuppdrag att bedriva regional utveckling samt ansvara för den regionala kollektivtrafiken.

Avdelningen samhällsanalys ansvarar för insamling, bearbetning, kvalitetssäkring och publicering av fakta och statistik om tillståndet och utvecklingen i Västra Götaland. Vi genomför kvalificerade samhällsanalyser inom områden som demografi, kultur, miljö, näringsliv, arbetsmarknad, kompetensförsörjning och fysisk planering. Avdelningen ansvarar även för utvärdering av strategier, program, projekt och verksamhetsbidrag inom regional utveckling.

Nu söker vi en regionutvecklare - samhällsanalytiker till avdelningen för samhällsanalys. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.


Ditt uppdrag
Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att självständigt eller i team genomföra utredningar och analyser, prognoser och statistikbearbetningar som ger kunskapsunderlag för politiker och tjänstepersoner i arbetet för en hållbar utveckling i Västra Götaland. Områden som berörs är bl.a. demografi, socioekonomi, arbetsmarknad, kompetensförsörjning och näringslivsutveckling.


För att lyckas i rollen behöver du:
Vi vänder oss till dig som har en akademisk examen, gärna på magisternivå, exempelvis inom nationalekonomi, statsvetenskap, statistik eller liknade. Du måste ha goda kunskaper i statistikbearbetning och vana att arbeta med datavisualiseringar. Det är även viktigt att du har ett intresse av och god kunskap om samhällsutveckling och samhällsplanering. Du ska vara drivande och ha förmåga att organisera, strukturera och planera det egna arbetet.

Vem är du?
Personliga egenskaper som värdesätts är analytiskt tänkande, kreativitet och pedagogisk förmåga. Du måste ha lätt för att samarbeta och att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2502
Kontakt
  • Karin Althoff, avdelningschef, 070-0824534
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb