Regionhälsan Alingsås och Lerum Ungdomsmottagning

Om oss

Ungdomsmottagningarna är en "lågtröskelverksamhet" som vänder sig till ungdomar upp till 25 år. Ungdomsmottagningarna ska främja psykisk och fysisk hälsa samt stärka övergången från ungdom till vuxen. Verksamheten utgör basnivå när det gäller hälsofrämjande arbete med fokus på psykisk-, sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter samt förebyggande insatser för unga. Alla våra mottagningar är HBTQ-diplomerade. Vi har ett kvalitetsledningssystem certifierat enligt ISO 9001:2015 Hälso- och sjukvård.

Ungdomsmottagningarna i Alingsås, Lerum, Herrljunga och Vårgårda har gemensam chef och ett tätt samarbete. Vi arbetar i team med kuratorer och barnmorskor och det finns tillgång till undersköterska och allmänläkare. Du kommer att tjänstgöra i Lerum och Alingsås med placeringsort Lerum. Du kommer att arbeta nära barnmorskor och läkare. Du blir också en del av hela ungdomsmottagningsverksamheten i vårt område med nära samarbete över mottagnings- och professionsgränser och med gemensamma APT, handledning, fortbildning och ett dynamiskt utvecklingsarbete.

Läs om våra förmåner på http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/dinaformaner/

Om arbetet

I ditt arbete som kurator på ungdomsmottagningen arbetar du självständigt med ungdomen i fokus. Du ska ha kompetens att göra psykosociala bedömningar i syfte att säkerställa rätt instans och vårdnivå. Du har samtalskontakt på en stödjande och pedagogisk nivå kring livsstil, levnadsvanor, självkänsla och sexualitet. Du ska kunna erbjuda kortare terapeutiska samtal vid lindrig till måttlig psykisk ohälsa som exempelvis ångest, stress, sömnproblem och nedstämdhet. Du ska även kunna möta grupper av ungdomar på olika arenor i det utåtriktade arbetet. Som kurator arbetar du i team med barnmorskor och läkare. Alla patientmöten erbjuds fysiskt eller digitalt.

Kvällstjänstgöring förekommer.

Om dig

Du har socionomutbildning. Det är meriterande om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller om du kommer att kunna söka legitimation under övergångstiden för legitimering. Vi ser helst att du har grundläggande utbildning i psykoterapi, gärna med KBT-inriktning. En merit är vidareutbildningar som är relevanta för målgruppen exempelvis sexologi, gruppbehandling såsom exempelvis ACT och Mindfulness samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar både individuellt och i grupp. Det är viktigt att du är positiv till och behärskar digitala vårdformer som videomöten. Som person är du positiv, har hög arbetskapacitet, ansvarstagande, flexibel, nytänkande och har god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänster avser en tidsbegränsad anställning från och med 2024-09-01 tom 2025-06-27.

Tjänstgöring på annan ort förekommer.

Urval och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Alingsås och Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2489
Kontakt
  • Linda Axelsson Ödman, Enhetschef, 0722-045342
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, Akademikerförbundet SSR, 072-2063558
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb